Hlavní obsah

Tomíčkův memoriál sází opět na vyrovnané bitvy bez hvězd

Stejnou strategii jako v předchozích letech zvolil pořádající Autoklub Markéta při skládání startovní listiny Memoriálu Luboše Tomíčka. Již 53. ročník tradičního plochodrážního závodu, který se pojede v pondělí 26. září, se obejde bez účasti největších jmen světa levotočivých zatáček. Organizátoři však věří, že o to atraktivnější by s ohledem na očekávané vyrovnané boje mohl být pro diváky.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český jezdec Václav Milík nebude na Tomíčkově memoriálu chybět.

Článek

"Startovní listinu tvoříme podobně jako v předchozích letech, tedy bez nějakých superhvězd a spíš se snahou, aby pak kluci na dráze nebyli od sebe roztahaní a viděli jsme vyrovnané závody," řekl za organizátory na dnešní tiskové konferenci v Praze Tomáš Topinka.

"Loni se nám tato cesta osvědčila. I když startovní listina třeba až tak nevypadala, ohlasy diváků na závod byly velice dobré," doplnil ředitel závodu Pavel Ondrašík.

Představí se domácí plochodrážní špička v čele s Václavem Milíkem, Janem Kvěchem či Eduardem Krčmářem. V pozici obhájce loňského prvenství pojede mladý lotyšský jezdec Francis Gusts, ale na startu budou i další zahraniční závodníci.

"S některými jezdci ještě jednáme, ale tradičně si necháme zase jedno místo volné pro vítěze pardubické Zlaté přilby, kdyby chtěl přijet. Nechme se překvapit, kdo ji vyhraje tentokrát. A přejme si, aby se pak představil i na Markétě," prohlásil Topinka.

"Memoriál Luboše Tomíčka je trofej, která mi chybí, takže tam budu určitě moc chtít uspět a nejlépe ten závod vyhrát," řekl Milík.

Závod se uskuteční tradičně den po Zlaté přilbě v Pardubicích a začne v 19 hodin. Vstupenky za 290 a 390 korun jsou v předprodeji. Děti do 15 let mají vstup zdarma.

Reklama

Související témata: