Hlavní obsah

Tragická nehoda domácího jezdce poznamenala mistrovství světa v enduru na Slovensku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šestý díl endurového mistrovství světa ve slovenské Gelnici tragicky poznamenala smrt domácího motocyklisty Jaroslava Dira. Hned při prologu na místním fotbalovém hřišti upadl na jedné z umělých překážek a přes okamžitou pomoc lékařů ve 34 letech zraněním po převozu do nemocnice podlehl. Soutěžní jezdec, který pravidelně jezdil evropský seriál, se těšil na premiéru mezi světovou špičkou, která pro něj skončila fatálně pouhých 10 minut jízdy autem od obce Žakarovce, kde Diro vyrůstal.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Tragická nehoda domácího jezdce poznamenala mistrovství světa v enduru na Slovensku (ilustrační foto)

Článek

Větší štěstí měl při své nehodě český reprezentant Kryštof Kouble, i když se všem zatajil dech, když při enduro testu narazil v plné rychlosti do stromu. „Byl pomuchlaný motocykl a také trochu jezdec. Při následné servisní kontrole se ale podařilo v časovém limitu stroj i tělo dát nějak dohromady, a tak Kryštof první etapu dokončil na 8.místě a bral cenných osm bodů do hodnocení seriálu," hodnotil výkon svého svěřence manažer KBS Teamu Ladislav Krupičku. K druhé etapě už ale český jezdec kvůli bolestem zad nenastoupil.

Prolog byl po tragické nehodě slovenského motocyklisty okamžitě zrušen, samotná soutěž se odjela bez ceremoniálů. Docela ji poznamenalo počasí, i když se startovalo za jasného slunečního svitu, jezdci museli překonávat na měřených testech blátivé úseky.

Do servisních časových kontrol tak přijížděli s motocykly obalenými od bahna, což ztěžovalo práci mechanikům při základním servisu. Když se pak spustila velká bouřka, přívalový déšť změnil obtížné lesní přejezdy, ale i servisní depo, ve vodní lagunu.

Reklama

Související témata: