Hlavní obsah

Uzdravený Rossi se ve Valencii znovu postaví na start. Yamaha ale utrpěla další rány

Valencie

Pět členů továrního týmu Yamaha včetně šéfa stáje Massima Meregalliho muselo před Velkou cenou Evropy silničních motocyklů ve Valencii do izolace. Jeden ze zaměstnanců měl pozitivní test na koronavirus, další s ním byli v blízkém kontaktu. Tým to v pátek večer oznámil krátce po zveřejnění informace, že se z nákazy naopak vyléčil hvězdný italský závodník Valentino Rossi.

Foto: Sport.cz

Valentino Rossi se konečně znovu postaví na start

Článek

Devítinásobný šampion Rossi přišel kvůli onemocnění covidem-19 o dvě Velké ceny ve španělském Alcaňizu. Koronaviru se jednačtyřicetiletý jezdec dlouho nemohl zbavit, až v pátek obdržel druhý negativní výsledek testů a po třech týdnech se znovu připojil k týmu.

Po příletu z Itálie zamířil Rossi do boxů, ale na trať v pátek nevyjel. V úvodních dvou trénincích MotoGP ho zastoupil Američan Garrett Gerloff, v třetích tréninkových jízdách už by se měl Rossi dnes posadit na motocykl sám.

Pětice zaměstnanců Yamahy je v izolaci a nebude se moci zúčastnit ani druhého závodu ve Valencii, který se pojede příští neděli. Španělský jezdec týmu Maverick Viňales, třetí muž průběžného pořadí MS, do karantény nemusí.

Reklama

Související témata: