Hlavní obsah

V plochodrážní Grand Prix byl zrušen další závod v Polsku

Vratislav/Praha

V seriálu plochodrážního mistrovství světa byla bez náhrady zrušena i druhá polská Grand Prix, která se měla jet 1. srpna ve Vratislavi. V kalendáři jsou nyní v důsledku koronavirové krize už jen tři závody, a to včetně přeložené Grand Prix České republiky. V Praze se má jet 19. září.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český jezdec Václav Milík na archivním snímku na pražské Markétě.

Článek

Před necelými třemi týdny oznámil promotér šampionátu zrušení závodu ve Varšavě, který byl na programu 8. srpna. Kvůli přetrvávající zdravotní krizi a opatřením spojeným s pandemií koronaviru, mezi něž patří i nutnost omezit počet diváků, přišlo dnes Polsko o další závod. S předstihem ale bylo stanoveno, že do Varšavy se Grand Prix vrátí v posledním červencovém dnu příštího roku.

Další světový závod na území Polska byl zrušen paradoxně jen tři dny poté, co v Toruni odstartoval za účasti nejlepšího českého plochodrážníka Václava Milíka pětidílný seriál mistrovství Evropy. Ten se odehraje během července výhradně právě v Polsku, kde se již také rozběhla extraligová soutěž, druhý díl bude ve středu hostit Bydhošť.

Grand Prix má nyní v kalendáři už jen závody ve Vojensu v Dánsku (12. září), v Praze, kde se původně mělo jet 13. června, a právě v Toruni (3. října). Z původních deseti akcí by se ale i přes řadu zrušených závodů mělo jet o body do seriálu MS alespoň osmkrát.

"Těšíme se, až budeme moct v nadcházejících týdnech oznámit detaily záložního plánu pro mistrovství světa 2020, na němž pracujeme s FIM (Mezinárodní motocyklovou federací). Počítá s tím, že by se odjelo v rámci Grand Prix alespoň osm akcí," uvedl v minulém týdnu šéf promotérské společnosti BSI Paul Bellamy.

Reklama

Související témata: