Hlavní obsah

Návrat na Paul Ricard: Češi chtějí navázat na úspěšný podzim

Brno

Zopakovat nebo vylepšit umístění závěru loňské sezony. Taková je ambice týmu Mičánek Motorsport powered by Buggyra na nadcházející druhý podnik seriálu Lamborghini Super Trofeo na okruhu Paul Ricard, kde posádka Bronislav Formánek - Josef Záruba loni dojela třetí.

Makeš zažil na Slovakiaringu divoký víkendVideo: Buggyra

 
Článek

Záruba s Formánkem si budou chtít ve Francii spravit chuť po úvodním podniku v Monze, kde sice jezdili velmi dobré časy, oba závody jim ale pokazily okolnosti - ať už sporná drive thru penalty, kterou dostal Formánek za vyjetí z trati, nebo smolný výjezd safety car ve druhém závodu. Výsledkem bylo solidní čtvrté, resp. páté místo v kategorii, dvojice závodníků má ale vyšší cíle.

„Od prvního podniku je to šest týdnů, během kterých jsme stihli dubnové testování v Brně a oba jezdci trénovali i na simulátorech," ohlíží se za přípravou na závod manažer týmu Jiří Mičánek jr.

Foto: Buggyra media

K rychlým autům zcela neodmyslitelně patří i krásné ženy...

Na Paul Ricard se Mičánek Motorsport powered by Buggyra představí znovu jen s jedním vozem v prestižní třídě Pro-AM. „Druhé auto máme připravené, oba jezdci se ale stále doléčují," připomněl Jiří Mičánek ať už plánovanou operaci kolene Kurta Wagnera, nebo zranění ze sportu Libora Dvořáčka. „Do poslední chvíle jsme připravovali obě auta a ve Francii je máme včetně týmu, v pondělí jsme se ale rozhodli, že závod ještě vynecháme a oba jezdci si nechají ještě čas dostat se stoprocentně do kondice," doplnil Mičánek.

Divize týmu, která s vozem Cupra TCR jezdí v seriálu TCR Eastern Europe, zároveň v uplynulém týdnu testovala v Mostě. Michal Makeš si na posledním podniku na Slovakiaringu připsal své první vítězství a v celém šampionátu je na průběžném druhém místě. Na umístění by rád navázal i v dalším závodu, který jede v Poznani za dva týdny. „Kromě Michala se za volant při testech posadil i další jezdec, se kterým jednáme o angažmá na další sezonu," naznačil Jiří Mičánek jr.

Reklama

Související témata:
  Vítěz: L. Norris (McLaren) Velká cena Číny - kvalifikace na sprint Vítěz: L. Norris (McLaren) konec
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
  Velká cena Číny - sprint zítra 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace zítra 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články