Hlavní obsah

Novým sportovním ředitelem FIA je bývalý inženýr Red Bullu Malyon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sportovním ředitelem Mezinárodní automobilové federace (FIA) pro jednosedadlové vozy bude Tim Malyon. Pětačtyřicetiletý Kanaďan se zkušenostmi z formule 1 nahradí Stevea Nielsena, jenž po pouhém roce funkci opustí na konci ledna.

Foto: Profimedia.cz

Tim Malyon ještě když pracoval pro Red Bull

Článek

Malyon se jako inženýr v týmu Red Bull podílel na čtyřech titulech mistra světa Němce Sebastiana Vettela. Působil také ve stájích Sauber a BMW, ve FIA pracuje od roku 2019, naposledy jako ředitel zodpovědný za bezpečnost.

Dnešním oznámením Malyonova uvedení do funkce FIA potvrdila odchod Brita Nielsena, o němž média informovala už během Vánoc. Podle BBC byl devětapadesátiletý veterán F1 nespokojen s tím, že FIA není ochotná udělat změny, které podle jeho názoru jsou nutné k lepšímu řízení závodů.

Federace dnes také oznámila, že pozici technického ředitele opouští Tim Goss. Dlouholetý pracovník stáje McLaren se také po ročním působení ve FIA vrací do jednoho z týmů F1.

  Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) Velká cena Emilia Romagna Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) konec
20240519T15 : 00:00+0200
Velká cena Emilia Romagna
Velká cena Emilia Romagna
Velká cena Emilia Romagna
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články