Hlavní obsah

Buggyru čeká další velká premiéra, ve Spa-Francorchamps vstoupí do světa vytrvalostních závodů

Letošní sezona je pro tým Buggyra ZM Racing plná nových výzev. Jednou z nich je víkendový start v seriálu vytrvalostních závodů 24h Series. A kde jinde začít novou kapitolu, než na legendární trati? Belgické Spa-Francorchamps jí bezesporu je.

Foto: Buggyra media

Buggyra startuje ve Spa-Francorchamps.

Článek

Premiéru plánovanou na leden na šestihodinovku v Abu Dhabi zhatil covid-19. Ale teď už triu Aliyyah a Yasmeen Kolocovy a Adam Lacko nic nezabrání, aby se v Mercedesu-AMG GT4 vydalo do souboje v rámci podniku Hankook 12h Spa-Francorchamps. Belgická dvanáctihodinovka je specifická tím, že je rozdělena na dvě části, takže se bude závodit v sobotu i v neděli. První den se pojede pět a půl hodiny a druhý o hodinu déle.

Pro Adama Lacka to bude velký návrat za volant sportovního vozu. Na slavném belgickém okruhu už jednu dvanáctihodinovku jel: v roce 2010 v rámci European Le Mans Series. S vozem Mercedes-AMG GT4 se sice zatím nemohl blíže seznámit, ale do Spa-Francorchamps se moc těší.

Buggyra se představí v Euro NASCAR. Syrový závodění, těší se David VršeckýVideo: Buggyra Racing

„Po dlouhé době se zase svezu v gétéčku. Těším se. Uvidíme, co tam vytvoříme. Ještě jsem v tom neseděl, a už v pátek je trénink a kvalifikace a v sobotu první ze dvou dlouhých závodů," líčí Lacko, který má velmi nabitý týden. Ještě před podnikem 24h Series totiž stihl i testy tahače Buggyra na mosteckém okruhu.

Ani obě 17leté sestry nezahálely. Aliyyah a Yasmeen se během uplynulého víkendu střídaly v Nogaru za volantem Mercedesu-AMG GT4 ve francouzském seriálu FFSA GT4, takže jednu okruhovou premiéru už mají za sebou. Teď je čeká ta vytrvalostní, což je bude pro celou stáj zcela nová zkušenost.

„Máme náročný program. Závody v Nogaru jsme si obě užily. Bylo tam hodně soubojů a předjíždění, dost jsme se toho naučily. Věřím, že i účast v závodě Hankook 12h Spa-Francorchamps nám toho hodně přinese," uvádí Aliyyah. „Po oba dny se budeme střídat my dvě a Adam, takže si hodně zajezdíme. Vytrvalostní závod je pro nás novinka, budeme se svým způsobem v týmu učit všichni," dodává Yasmeen.

Ve vytrvalostním podniku šampionátu 24h Series se na trati potkávají vozy od nesilnějších speciálu GT3, přes GT4 až po cestovní auta v rámci třídy TCR. Mezi soupeři týmu Buggyra ZM Racing ve třídě GT4 nechybějí ani trojnásobný rallyekrosový mistr Evropy Andreas Bakkerud či trojnásobný účastník čtyřiadvacetihodinovky v Le Mans Markus Palttala z Finska.

Reklama

Související témata: