Hlavní obsah

Bývalý americký závodník série NASCAR byl ubodán bezdomovcem na čerpací stanici

Smutná zpráva zasáhla americký motorsport. Bývalý automobilový závodník Bobby East, který se proslavil v sérii NASCAR, je po smrti. Sedmatřicetiletý pilot se zapletl do hádky u benzinové pumpy v rodné Kalifornii a spor vyústil v útok nožem. East bodným zraněním podlehl. Policie útočníka identifikovala jako bezdomovce Williama Millsapa. Po třech dnech pátrání byl podezřelý muž zastřelen policejním komandem během zatýkání.

Foto: Tammy Ljungblad, ČTK/AP

Ilustrační foto.

Článek

K hádce mezi oběma muži došlo koncem minulého týdne na čerpací stanici ve městě Westminster. Sedmadvacetiletý Millsap podle místní policie následně Easta pobodal do hrudníku.

Při příjezdu policie a záchranářů byl bývalý pilot NASCAR a člen závodní divize Fordu ještě naživu a byla mu poskytnuta první pomoc. East zemřel po převozu do místního traumacentra.

„Vyjadřujeme naši nejhlubší a upřímnou soustrast rodině a přátelům Bobbyho, skutečného závodníka," uvedl NASCAR v prohlášení.

Útočník z místa činu uprchl. Policie ho následně identifikovala pomocí záběrů z bezpečnostní kamery. Millsap měl podle serveru lawandcrime.com kriminální minulost a v době incidentu byl v podmínce.

Kriminalisté muže po několika dnech vypátrali v motelu v Anahaimu. Úřady předpokládaly, že bude ozbrojen, a při zatýkání proto v motelovém komplexu zasahovala speciální jednotka SWAT.

Jede za zasahujících policistů během zákroku podezřelého na místě zastřelil. Podle zámořských médií Millsap při zatýkání ozbrojen být nemusel a ze strany policejního komanda mohlo dojít k pochybení.

Vyšetřováním okolností zásahu se bude zabývat Kancelář generálního prokurátora.

Reklama

Související témata: