Hlavní obsah

Calvet zářil, Buggyra má lídra nováčkovského poháru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

I když si Adam Lacko i Téo Calvet prožili v italském Misanu perné chvilky, sbírka týmu Buggyra ZM Racing se po úvodním víkendu ME tahačů na okruzích rozrostla o další čtyři trofeje. Z okruhu pojmenovaném po motocyklové legendě Marco Simoncellim byly vzhledem k průběhu závodů obzvláště cenné.

Foto: Buggyra media

Téo Calvet (uprostřed) je lídrem nováčkovského Goodyear Cupu.

Článek

Bývalý šampion Adam Lacko si v Misanu vybral celý kopec smůly. Dokončil jen dvě ze čtyř jízd, v průběžném pořadí je až sedmý.

Naopak jeho stájový kolega začal novou sezonu ve velkém stylu. Francouzský mladík Téo Calvet v nováčkovském Goodyear Cupu třikrát vystoupal na nejvyšší ze stupňů vítězů a přidal ještě jedno třetí místo.

„Oba jezdci předvedli velmi bojovný výkon. Téo splnil úkol, je lídrem Goodyear Cupu. To je asi nejpříjemnější překvapení víkendu, protože jel mnohem lépe, než jsme čekali. Adamovi se tolik nedařilo, zažil snad nejhorší start do sezony. Ale jak ho znám, je velký bojovník. Ze smůly se otřese, vrátí se ještě silnější a už v příštím závodě na Hungaoringu bude zase bojovat o nejvyšší příčky," je přesvědčen týmový manažer Fabien Calvet.

Foto: Buggyra media

Buggyry na trati v italském Misanu, vlevo Téo Calvet (číslo 20), vedle něj Adam Lacko (číslo 55).

„Celkově povedený víkend, i když je pořád co zlepšovat. Splnil jsem cíl a mám čtyři poháry z Goodyear Cupu. V celkovém pořadí by to mohlo být lepší, občas jsem se na trati trápil, ale sváděli jsme skutečně tuhé boje," uvedl 21letý Francouz, který vede hodnocení nováčků a mladých jezdců s náskokem 18 bodů před Britem Breretonem. V celkovém pořadí mu patří dělená šestá příčka spolu s Lackem.

Nejblíže celkovým stupňům vítězů byl v poslední víkendové jízdě, v níž byl čtvrtý. „Startoval jsem z pole position. Měl jsem dobré tempo, ale udělal jsem hloupou chybu, kterou Sascha Lenz hned využil. Pak přišly dva docela tvrdé útoky od Jochena Hahna a Antonia Albaceteho. Ale to prostě patří k závodění," ví Téo Calvet.

Šampionát pokračuje 11. a 12. června druhým dílem na maďarském Hungaroringu.

Reklama

Související témata: