Hlavní obsah

Český pilot Staněk dojel ve Spa dvakrát druhý a je znovu ve hře o titul formule 3

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Český pilot Roman Staněk má za sebou hodně vydařený víkend na ikonickém okruhu Spa-Francorchamps. V sérii formule 3, která se jezdí v rámci vybraných Velkých cen F1, byl v Belgii v sobotním i nedělním závodě shodně druhý a po nepříliš vydařené prostřední části sezony se vrátil zpět do boje o titul. Teď je celkově pátý, ale na lídra Isacka Hadjara v nabité tabulce ztrácí jen deset bodů. Do konce sezony zbývají ještě dva závodní víkendy.

Foto: Twitter Michal Hylán, Twitter

Roman Staněk v akci.

Článek

Staněk se v Belgii stal vůbec bodově nejúspěšnějším pilotem F3. V sobotním sprintu i nedělním závodě bral druhé místo a vzhledem k tomu, že jezdcům ze špičky se naopak nedařilo, má je teď 18letý závodník stáje Trident na dostřel.

"Na pořadí moc nekoukám, ale myslím, že zase patřím k aspirantům na titul. Když budu mít znovu silný víkend, jako jsem měl v Imole či Barceloně, mohu se vrátit na přední příčky. Je to jen o tom, aby všechno do sebe zapadlo. Abych ze sebe i z auta dostal maximum," řekl Staněk po sobotním závodě.

A v neděli svá slova podtrhl. Startoval z páté příčky, leč v klání, které několikrát přerušil výjezd safety car, postupně předjížděl soupeře před sebou. Nestačil jen na týmového kolegu Zanea Maloneyho.

Staněk působí v F3 třetím rokem, teď je před ním možná klíčová sezona, která ho může katapultovat o level výš. Do konce ročníku zbývají ještě dva závodní víkendy, ten první se odehraje příští týden v holandském Zandvoortu, ten závěrečný pak o týden později v italské Monze. Každý víkend je složen ze dvou závodů, přičemž vítěz sobotní sprintu bere 10 bodů, zatímco v neděli 25 bodů.

Reklama