Hlavní obsah

Podmol chystá jeden z nejtěžších skoků! Co předvede fanouškům v Karlových Varech?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha, Znosim

Nejen motorky, ale i koloběžky či kola budou v sobotu létat v Karlových Varech. Se svoji MOTIVATION show se tu představí bratři Podmolové. Mladší Filip chce ukázat dvojité salto na motorce. Jeden z nejtěžších triků ve freestyle motokrosu. „Naposledy jsem ho dal před dvěma lety, rozhodně to nebude nic lehkého. Při posledním tréninku jsem skočil dva double flipy, ten třetí si nechávám do Varů. Chci ze sebe vymačkat maximum,“ slibuje šestadvacetiletý jezdec. Na jeho tréninková dvojitá salta se podívejte v našem videu.

Filip Podmol piluje pro karlovarskou show jeden z nejtěžších triků freestyle motokrosuVideo: Podmol Brothers

 
Článek

Že ze sebe dokáže vydat maximum, potvrdil Filip Podmol už při květnových FMX Gladiator Games. V O2 areně startoval i přes bolest. Dva dny před akcí si totiž vyhodil rameno. Do poslední chvíle nebylo jisté, jestli nastoupí. Rameno si ale sám nahodil zpět na své místo a se zraněním šel skákat. „Mám na to jeden chmat, při kterém se musím dotknout rukou špičky své nohy a pak ho silou vrátím zpět. Naučil mě to jeden z jezdců. Je to více než bolestivé, ale funguje to," popisuje.

Dvojité salto vzad do svého programu v pražské areně ještě nezařadil. Třikrát se s tímto skokem blýskl Němec Luc Ackermann. Filip Podmol si double back flip šetřil do západočeské lázeňské metropole.

Foto: FMX Gladiator Games

Filip Podmol v akci na FMX Gladiator Games 2022

Jeho bratr Libor na karlovarskou akci chystá skok na dakarské motorce, která je o dost těžší než ta freestylová. A rovněž salto vpřed. Tedy skoky, které úspěšně absolvoval už při Gladiator Games. Představí se nejen v roli jezdce, ale i moderátora celé akce.

Foto: archiv Richarda Zelinky

Koloběžkář Richard Zelinka

Létat budou nejen motorky, ale také koloběžka. Na ní světový šampion a influener Richard Zelinka, který v Česku téměř nevystupuje. Jaký speciální trik chystá? „Naznačil bych tři rotace. Skok, který můžete vidět jen ve finále velkých světových soutěží. Megarampa je sama o sobě hodně náročná, zvlášť pro koloběžku, která má malá kolečka. Dělat tři různé spiny do strany nebo přes hlavu je dost nebezpečné," prozrazuje elitní koloběžkář, který se ve vzduchu orientuje po paměti.

Reklama

Související témata: