Hlavní obsah

Unikát Libora Podmola na Gladiator Games. Jak vypadalo jeho salto na dakarské motorce?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Jubilejní dvacátý ročník freestyle motokrosové show FMX Gladiator Games žádá výjimečné kousky. Libor Podmol předvedl netradiční salto na dakarském speciálu. A nebylo to vše! Zopakoval si také salto vpřed, které v O2 areně premiérově skočil v roce 2017. Fanoušky nadchlo rovněž dvojité salto vzad v podání Němce Luca Ackermanna. Pro velký úspěch ho ukázal hned třikrát. To nejlepší z Gladiator Games uvidíte v našem videu.

To nejlepší z Gladiator Games. Unikát Libora Podmola nebo parádičky Luca AckermannaVideo: Sport.cz

 
Článek

„Obojí dopadlo naprosto ideálně, to jsem rád. Máme po akci, jsem živej a zdravej, jdeme na party," radoval se Libor Podmol. „Backflip na „dakarce"? tam je náročný hlavně dopad, protože motorka je hodně těžká. Front flip (salto vpřed) jsem si zopakoval po třech letech, takže jsem byl dneska trošku ve stresu," přiznal vzápětí.

„Možná by stálo za to, udělat na dakarské motorce pořádnej trik. To by mě bavilo," plánoval přední český motocyklista hned po skončení exhibice. Slavnou rallye absolvoval loni, letos ji musel kvůli zdravotním problémům vynechat. Vše si vynahradil na Gladiator Games.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený FMX Gladiator Games (@fmxgladiatorgames)

Jeho mladší bratr Filip zase ukázal závodnické srdce. Dva dny před akcí si totiž při tréninku zranil rameno. Nakonec i přes bolest startoval.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Filip Podmol startoval na Gladiator Games s čerstvě poraněným ramenem

Na show, která musela být dvakrát odložena kvůli covidovým restrikcím, došlo i na obvyklé gladiátorské klání. To tentokrát ovládl Němec Luc Ackermann. V průběhu večera předvedl fanouškům, kromě jiných parádních triků, také dvojité salto vzad. A to hned třikrát! Úřadující mistr světa porazil ve finále Francouze Davida Rinalda.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Luc Ackermann slaví vítězství na jubilejním ročníku FMX Gladiator Games

U příležitosti jubilejního ročníku byl k vidění také jeden speciální comeback. Na motorce po dlouhé době skákal legendární Petr Kuchař. Padesátiletý jezdec předvedl salto vzad. „Stálo to za to! Nejraději bych skákal do smrti. Uvidíme se na 30. ročníku," slíbil zakladatel FMX v Česku další návrat.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články