Hlavní obsah

Rallyový šampion Ogier pojede vytrvalostní závod v Le Mans

Sébastien Ogier si po ukončení pravidelné účasti v mistrovství světa v rallye letos vyzkouší slavný vytrvalostní závod 24 hodin Le Mans. Osminásobný světový šampion v automobilových soutěžích bude členem týmu Richard Mille v kategorii LMP2.

Foto: twitter:@OfficialWRC, Twitter

Sébastien Ogier na trati Italské rallye.

Článek

"Bude to vzrušující, na druhou stranu také trochu děsivé. Ale bude to skvělá zkušenost, je dobré začínat takto," řekl agentuře AFP Ogier k tomu, že bude závodit v nižší kategorii vytrvalostních prototypů.

Osmatřicetiletý Francouz Ogier obsadil předminulý týden těsně druhé místo v Rallye Monte Carlo za svým krajanem Sébastienem Loebem. V barvách Toyoty hodlá startovat ještě v několika vybraných rallye, nicméně ve voze japonské automobilky Le Mans nepojede, i když její speciál pro elitní kategorii závodu testoval.

"Začínat hned v Toyotě by nebylo moc rozumné. Raději bych na to měl jít postupně a zjistit, co je pro budoucnost proveditelné," dodal před svým debutem v Le Mans Ogier. Legendární závod se pojede 11. a 12. června a s Ogierem se budou ve voze Oreca střídat jeho dvacetiletí krajané Lilou Wadouxová a Charles Milesi.

Reklama

Související témata: