Hlavní obsah

Adepti na titul Ogier a Evans se přetahují o vedení v Rallye Monza

Monza

Rallye Monza se v první etapě nesla ve znamení těsného souboje obou adeptů na titul mistra světa. Po sedmi rychlostních zkouškách je lídrem Brit Elfyn Evans s náskokem pouhých 1,4 sekundy před úřadujícím šampionem a vedoucím jezdcem seriálu Sébastienem Ogierem z Francie. Tomu v Itálii stačí třetí místo k tomu, aby se bez ohledu na výsledek soupeře stal poosmé šampionem. Oba piloti Toyoty mají před nejbližším pronásledovatelem už dvacetisekundový náskok.

Foto: @ElfynEvans, Twitter

Elfyn Evans na archivním snímku během Finské rallye.

Článek

Vzájemné souboje v jednotlivých zkouškách vyzněly v poměru 4:3 ve prospěch vicemistra světa Evanse, vyhrál přitom jen dvě erzety proti třem Ogierovým úspěchům. Francouz přišel o těsné vedení až v šesté zkoušce.

V sobotu je na programu dalších šest testů, v neděli vyvrcholí šampionát závěrečnými třemi. Ogier má po jedenácti závodech v čele průběžného pořadí náskok 17 bodů. Vloni byla situace opačná. Francouz před Monzou ztrácel na Evanse 14 bodů, Brit ale ve finále sezony havaroval, Ogier rallye vyhrál a mohl slavit další úspěch v bohaté kariéře.

Rallye Monza, závěrečný podnik mistrovství světa v automobilových soutěžích - po 1. etapě:
1. Evans, Martin (Brit./Toyota Yaris) 1:04:05,2
2. Ogier, Ingrassia (Fr./Toyota Yaris) -1,4
3. Neuville, Wydaeghe (Belg./Hyundai i20) -21,6
4. Sordo, Carrera (Šp./Hyundai i20) -29,4
5. O. Solberg, Edmondson (Švéd., Brit./Hyundai i20) -54,1
6. Kacuta, Johnsoton (Jap., Ir./Toyota Yaris) -1:05,5

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.