Hlavní obsah

Cais v příštím roce přesedne do škody, pojede rallyeové MS i ME

Talentovaný český automobilový jezdec Erik Cais bude v příští sezoně závodit s vozem Škoda Fabia RS Rally2, se kterým se zapojí do mistrovství světa i Evropy. V plánu má sedm startů ve světovém šampionátu včetně Středoevropské rallye, která se pojede i v Česku, a pět startů v kontinentálním mistrovství.

Foto: Facebook Erika Caise/Jan Froněk

Erik Cais si se spolujezdkyní Jindřiškou Žákovou při premiéře v MS dojeli pro třetí místo v kategorii WRC2. Archivní foto

Článek

Třiadvacetiletý jezdec v posledních letech usedal do speciálu Ford, od příštího roku ho ale čeká změna. "Poslední tři sezony jsem strávil za volantem fiesty a mám už se čtyřkolkou dostatek zkušeností. Myslím si, že fabia bude klíčem k úspěchu," uvedl Cais v tiskové zprávě. K dispozici bude mít i technickou podporu továrního týmu Škody Motorsport.

Rodák ze Zlína, který má za sebou pět startů v MS, bude jezdit i nadále s vozem servisovaným týmem Orsák Rallysport. Do světového šampionátu se zapojí hned v lednu v Monte Carlu. "Před novou sezonou jsme plní očekávání. Návrat ke značce Škoda je velkou výzvou pro celý tým. Ještě do vánočních svátků chceme stihnout dvoudenní test, aby Erik novou Fabii RS Rally2 poznal," řekl šéf týmu Jaroslav Orsák.

Reklama

Související témata: