Hlavní obsah

Dakar bez zalehnutých uší. Je čas přezbrojit na to, co má konkurence, těší se Prokop

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Burácení motoru po léta patřilo ke každému pořádnému závodnímu stroji. Časy se ovšem mění. „Měli jsme nádherný motor, s patřičnou zvukovou kulisou. Pokrok se však nedá zastavit. Alespoň už nebudeme mít zalehnuté uši,“ avizuje podstatnou změnu automobilový jezdec Martin Prokop. V Rallye Dakar je historicky nejúspěšnějším Čechem v kategorii, letos šestým místem na slavné soutěži vyrovnal své osobní maximum. Podívejte se v naší reportáži, jak se připravuje na příští ročník.

Je čas přezbrojit na to, co má konkurence. Martin Prokop se chystá na Dakar s novým motorem Video: Sport.cz

 
Článek

Starému motoru odzvonilo. Martin Prokop již začal testovat Ford Raptor s novým motorem. Jedná se o dvouturbový 3,5 litrový typ V6.

„Změnili jsme zásadní věc, motor nás poslední dva roky trápil. Je čas přezbrojit na to, co má konkurence," kvituje osminásobný účastník dakarské rallye.

Dakar je laboratoř, testuje stroje i jezdce. Musíte zkoušet čarovat, zní z českých týmůVideo: Sport.cz

„Letos jsme zajeli velmi kvalitní Dakar, ale v horách nám bohužel turbomotory ujely. Není asi reálné, abychom se dostali před tovární týmy. Věřím však, že s novým autem se budeme držet blíž špičce," slibuje si.

Prokop o brutální konkurenci na Dakaru, pomoci Loebovi i nevonícím bivaku v pouštiVideo: Sport.cz

Finančně továrním týmům konkurovat nemůže. „Pokračujeme s naším vlastním projektem, který vyvíjíme u nás v Jihlavě," je Prokop smířený.

Nový vůz si maximálně pochvaluje. V rámci testů ho však musí nejprve vyladit. Po prázdninách plánuje v Emirátech absolvovat simulaci závodu.

Více už v našem videu.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.