Hlavní obsah

FESH FESH vyrazil na Dakar s třemi kamiony a s mezinárodním obsazením

Závodní speciály týmu FESH FESH Tomáše Vrátného se představí na 45. ročníku Rallye Dakar. Na start, který je naplánován na poslední den roku v saúdskoarabském Yanbu, se postaví tři soutěžní kamiony. Doplní je čtyři doprovodná a dvě novinářská vozidla. Technické přejímky se uskutečnily ještě v Evropě, na okruhu Paula-Ricarda v Le Castellete. Pak vozidla zamířila do Marseille, odkud lodí putovala do místa startu. Posádky čeká celkem čtrnáct etap, svou pouť zakončí 15. ledna v Dammámu na pobřeží Perského zálivu.

Foto: Archiv Fesh Fesh

Závodní speciály ostravského týmu FESH FESH Tomáše Vrátného se představí na 45. ročníku Rallye Dakar.

Článek

Prvním z vozů, které půjdou v barvách týmu do závodu, je TATRA JAMAL EVO III. Tento speciál v říjnu vybojoval v Rallye du Maroc 3. místo. Pojede s litevskou posádkou Vaidotas Paškevičius, Tomaš Gužauskas a Slavomir Volkov. Na letošním Dakaru bral 12. místo. „Vkládáme do nich poměrně velké naděje," říká o posádce šéf týmu Tomáš Vrátný.

Naopak FORD CARGO EVO I provede závodem nová posádka. Andorský závodník Albert Llovera se stal novým ambasadorem značky FORD TRUCKS ve Španělsku. Navigovat ho bude jeho neteř, zkušená motocyklová závodnice Margot Llobera. Mechanikem bude Petr Vojkovský, který na Rallye DAKAR v roce 2020 spolu s Pierrem Garroustem a Szymonem Gospodarczykem vybojoval 9. místo v kategorii kamionů.

TATRA JAMAL EVO I na Rallye DAKAR 2023 pojede s posádkou Tomáš Vrátný, Jaromír Martinec a Bartlomiej Boba. Česko-polská posádka obsadila v letošním Světovém poháru FIA v rallye 3. místo v kategorii kamionů.

Reklama

Související témata: