Hlavní obsah

Japonskou rallye po první etapě vede Evans, Sordovi shořel vůz

Brit Elfyn Evans po první etapě drží vedení v Japonské rallye, závěrečném dílu mistrovství světa v automobilových soutěžích. Belgičan Thierry Neuville za ním na druhém místě zaostává jen o tři sekundy, třetí je s odstupem dalších dvou sekund již jistý šampion Fin Kalle Rovanperä.

Foto: Profimedia.cz

Brit Elfyn Evans se spolujezdcem Scottem Martinem na trati Japonské rallye.

Článek

Hned v první dnešní rychlostní zkoušce skončila soutěž pro Španěla Daniho Sorda, jehož hyundai začal hořet a plameny vůz zcela zničily. "Bylo to rychlé. V autě byl cítit benzin, najednou se v něm objevilo spousta kouře, tak jsem zastavil. Snažili jsme se to uhasit, ale nešlo to. Je mi líto týmu, přijít o takovéhle auto, je to den blbec," řekl Sordo.

Na stejném úseku měl defekt Francouz Sébastien Ogier a ztratil téměř tři minuty. Celkově je osminásobný mistr světa desátý. "Abych se přiznal, tak nevím, co se stalo. Trať byla hodně úzká a auto moc nesedělo. Nic jsem necítil. Závod pro nás skončil," řekl Ogier, který obhajoval vítězství z roku 2010, kdy byla rallye naposledy součástí MS.

Závěrečná rychlostní zkouška byla v pátek zrušena kvůli poničeným svodidlům, které poškodil při havárii ve čtvrté erzetě Ir Craig Breen.

Japonská rallye, závěrečný podnik MS v automobilových soutěžích:
Po 1. etapě:
1. Evans, Martin (Brit./Toyota Yaris) 57:18,8
2. Neuville, Wydaeghe (Belg./Hyundai i20) -3,0
3. Rovanperä, Halttunen (Fin./Toyota Yaris) -5,1
4. Tänak, Järveoja (Est./Hyundai i20) -13,9
5. Kacuta, Johnston (Jap., Brit./Toyota Yaris) -20,6
6. Greensmith, Andersson (Brit./Ford Puma) -2:00,4.

Reklama

Související témata: