Hlavní obsah

Jedna chyba může v Krumlově zhatit dobrý výsledek, říká Pech

Duel Romana Kresty s Václavem Pechem by měl být hlavním lákadlem víkendové Rallye Český Krumlov. Kresta bude v jižních Čechách útočit na rekordní páté vítězství, Pech zase bude usilovat o snížení čtrnáctibodové ztráty v průběžném pořadí šampionátu. "Do každé soutěže startujeme se snahou zajet co nejlepší výsledek," říká pětinásobný český mistr v rozhovoru pro Právo.

Článek

Jak trénujete na Rallye Český Krumlov?

Krumlov je českou soutěžáckou klasikou. Tratě se moc nemění, ale jsou parádní. Zdejší úzké cesty mám moc rád. Víme, do čeho jdeme. Velkou pozornost věnujeme nastavení podvozku auta.

Tratě znáte dobře, takže vás nemůže nic překvapit?

Něco přece. Příkopy a okraje úzkých cest jsou zarostlé trávou, v níž se skrývají kameny a jiné nástrahy. Musím si ohlídat, abych na nějaký nenajel. Krumlov je hodně rychlý a jedna chyba tu může znamenat konec nadějí na dobrý výsledek. Zhatí práci celého týmu.

V Krumlově se jezdí také potmě…

To je také krásné specifikum této soutěže. Jízda za tmy nás se spolujezdcem Petrem Uhlem hodně baví. Pro nás to znamená dobře nastavit světla, aby svítila, kam mají.

V čem je jiné vaše letošní Mitsubishi Lancer?

Změn bylo minimum. Jedeme jiný diferenciál a lepší brzdové destičky.

Na co si v Krumlově troufáte?

Do každé soutěže startujeme se snahou zajet co nejlepší výsledek.

Kdo budou vaši největší konkurenti v boji o šestý domácí mistrovský titul a samozřejmě hodně ceněné vítězství v krumlovské rallye?

Především Kresta, který má o něco lepší vůz než my. Peugeot 207 S2000 mu jede perfektně. Porazit ho bude těžké. Vyrovnanější souboje bychom měli svádět s Valouškem, který jede také s mitsubishi, a se subaru Štajfa a Běhálka.

Vy jste startoval na rallyesprintu v Lužických horách poprvé s mitsubishi na zemní plyn. Jaké bylo svezení?

Parádní! Auto jede krásně, ale na velké závodění to zatím není. Především tam je určitá výkonová prodleva při řazení. Benzínové auto zabere rychleji. Ale plynové má budoucnost, určitě disponuje velkou silou.

Reklama

Související témata: