Hlavní obsah

Katalánskou rallye vede exmistr světa Ogier před novým šampionem Rovanperäm

Exmistr světa Sébastien Ogier z Francie vyhrál první etapu Katalánské rallye a po osmi rychlostních zkouškách má v čele pořadí zhruba pětisekundový náskok před již jistým novým šampionem Kallem Rovanperäm. Za oběma jezdci Toyoty následuje trio konkurenčního Hyundaie, o necelých osm sekund zaostává za finským lídrem pořadí mistrovství světa Belgičan Thierry Neuville, který ve španělské soutěži usiluje o třetí vítězství za sebou.

Foto: twitter:@OfficialWRC, Twitter

Sébastien Ogier, ilustrační foto.

Článek

Jezdci na medailových pozicích se podělili i o všechna dílčí prvenství úvodního dne. Rovanperä byl nejrychlejší v úvodu a celkem ovládl čtyři testy, Ogier triumfoval třikrát a Neuville byl nejrychlejší jednou. I on se mihl v čele průběžného pořadí, vedl v polovině prvního dne, ale od páté rychlostní zkoušky drží první místo Ogier, trojnásobný vítěz Katalánské rallye.

V sobotu je na programu sedm erzet, v neděli se pojedou zbylé čtyři. Toyota po zisku jezdeckého titulu má na dosah i vítězství v poháru značek. Do předposledního závodu sezony šla japonská automobilka s náskokem 81 bodů na korejskou značku.

Katalánská rallye, podnik mistrovství světa v automobilových soutěžích - po 1. etapě:
1. Ogier, Veillas (Fr./Toyota Yaris) 1:06:7,9
2. Rovanperä, Halttunen (Fin./Toyota Yaris) -4,8
3. Neuville, Wydaeghe (Belg./Hyundai i20) -12,5
4. Tänak, Järveoja (Est./Hyundai i20) -20,0
5. Sordo, Carrera (Šp./Hyundai i20) -50,9
6. Evans, Martin (Brit./Toyota Yaris) -1:01,2

Reklama