Hlavní obsah

Kopecký poosmé vyhrál Rallye Hustopeče, Pechovi vrátil loňskou porážku

Jan Kopecký vyhrál poosmé Rallye Hustopeče a po třetím vítězství v sezoně si upevnil vedení v mistrovství České republiky. Úřadující šampion, který ovládl i předchozí soutěže na Šumavě a v Českém Krumlově, udržel v druhé etapě těsné vedení před Václavem Pechem a obhájce prvenství porazil o 6,3 sekundy. Třetí s odstupem dalších 5,2 sekundy skončil vítěz hustopečské rallye z roku 2019 Filip Mareš.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Jan Kopecký a Jan Hloušek na Rallye Hustopeče.

Článek

"Bylo to tu jako každoročně náročné. Dneska bylo opět pořádné horko a pěkně jsme se zapotili, ale bývalo to i horší. Dnes jsme spokojení. Po první sekci to vypadalo, že Venca půjde před nás, drobně jsme změnili nastavení auta, jak jsem to cítil, že by to mohlo fungovat, a pomohlo to," řekl Kopecký pro web autosport.cz.

Čtyřicetiletý pilot se za volantem fabie ujal vedení ve čtvrtém dílu MČR v páteční poslední rychlostní zkoušce, kdy se posunul před Pecha, a ve zbylých šesti testech se na prvních třech místech už pořadí nezměnilo. Každý z tria aspirantů na vítězství přitom přidal alespoň jedno dílčí prvenství. Třikrát byl nejrychlejší Kopecký, dvakrát Pech a v závěrečném testu Mareš.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Posádka Jan Kopecký a Jan Hloušek s vozem Škoda Fabia Rally2 Evo.

"Odpoledne na prvních dvou zkouškách jsem byl překvapený, že se nám podařilo Vaškovi odskočit a pak už jsem si byl jistý, že pokud to někde nezkazím, tak to dokážu uhlídat," uvedl Kopecký.

Osminásobný český šampion triumfoval v populární soutěži mezi moravskými vinicemi poprvé od roku 2018, kdy zvítězil počtvrté za sebou. Přemožitele tu nenašel ani v letech 2011-13. Čtyřnásobnému vítězi Pechovi vrátil loňskou šestisekundovou porážku, Mareš zopakoval třetí místo.

"Hrozně mě mrzí, že o všem rozhodla jedna zkouška, kterou jsme nemohli nijak ovlivnit. Svezení to jinak bylo fantastické a byl to super souboj. Teď ale malinko převládá hořkost, že o výsledku rozhodla ředitelka u zeleného stolu," řekl Pech a poukázal na páteční závěrečnou erzetu, kdy zaostal za Kopeckým o šest sekund i kvůli prachu na trati a jen minutovým rozestupům mezi vozy. "Dnes jsme se snažili a jeli naplno, co umíme. Byl to fantastický sport, přetahovaná a mohli jsme to rozhodnout ještě na poslední vložce," podotkl a dodal, že u něj přece jen převládá nadšení z velké bitvy o první místo.

Kopecký umocnil náskok v čele šampionátu před Marešem. Pech, který vyhrál na úvod sezony Valašskou rallye, startuje s vozem kategorie WRC a jeho výsledky se do hodnocení mistrovského seriálu nezapočítávají.

Dalším závodem MČR bude 9. a 10. července Bohemia rallye Mladá Boleslav.

Rallye Hustopeče, závod mistrovství České republiky v automobilových soutěžích:
1. Kopecký, Hloušek (Škoda Fabia Rally2 Evo) 1:18:12,4
2. Pech, Uhel (Ford Focus WRC) -6,3
3. Mareš, Bucha (Škoda Fabia Rally2 Evo) -11,5
4. Stříteský, Hovorka (Škoda Fabia R5) -2:05,5
5. Grzyb, Borko (Pol./Škoda Fabia Rally2 Evo) -2:27,4
6. J. Melichárek, E. Melichárek (SR/Ford Fiesta RS WRC) -3:40,0
7. Vlček, Skripová (Hyundai i20 N Rally2 ) -4:05,7
8. Cvrček, Šálek (Škoda Fabia Rally2 Evo) -4:42,7
Průběžné pořadí MČR:
1. Kopecký 231
2. Mareš 192
3. Stříteský 126

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.