Hlavní obsah

Kresta si bez problémů dojel pro vítězství

ČESKÝ KRUMLOV

Suverénním vítězstvím hlavního favorita Romana Kresty skončila Rallye Český Krumlov, čtvrtý díl mezinárodního mistrovství České republiky v automobilových soutěžích. S více než minutovým odstupem skončil na druhém místě nejrychlejší muž předchozích dvou ročníků jihočeské rallye Václav Pech, jenž se i nadále drží v čele průběžného pořadí šampionátu.

Článek

Kresta, startující se Subaru Impreza WRC, se v čele usadil již po první rychlostní zkoušce a svůj náskok postupně zvyšoval.

"To, že mi sedla hned první těžká vložka, mi hodně pomohlo. Na deseti kilometrech jsem získal více než desetivteřinový náskok a pak mohl jet v klidu," pochvaloval si Kresta povedený vstup do soutěže. Jediný současný český účastník mistrovství světa totiž věděl, že soupeři by k tomu, aby jej více potrápili, museli značně zrychlit. "A na to to nevypadalo," usmál se Kresta.

V poklidu se však nesl i boj o další pozice. Velmi rychle se za ním usadil Pech s focusem WRC a Jan Kopecký s fabií. Jejich souboj se lehce zdramatizoval pouze v závěru soutěže, úřadující šampóon Pech měl totiž v předposledním měřeném úseku defekt a jeho náskok na Kopeckého se razantně snížil.

K žádnému mohutnému ataku od jeho pronásledovatele ale na poslední vložce nedošlo. "Nebyla to tak dlouhá erzeta, abychom mohli šest vteřin, které nás dělili, stáhnout. Oba jsme sice jeli maximum, co šlo, ale zároveň jsme chtěli dojet v pořádku do cíle," přiznal Kopecký.

Pátým podnikem mezinárodního českého šampionátu bude Bohemia rallye s centrem v Mladé Boleslavi, která se uskuteční od 9. do 11. července.

Rallye Český Krumlov
1. Kresta, Tománek (Subaru Impreza WRC)1:39:20,4 hod.
2. Pech, Uhel (Ford Focus WRC)-1:16,6
3. Kopecký, Schovánek (Škoda Fabia WRC)-1:21,0
4. Triner, Hůlka (Seat Cordoba WRC)-3:07,1
5. Š. Vojtěch, Ernst (Peugeot 206 WRC)-3:45,7
6. Prokop, P. Novák (Škoda Octavia WRC)-5:15,8
7. Trněný, Pritzl (Škoda Octavia WRC)-8:03,8
8. Cserhalmi, Krajňák (SR/Mitsubishi Lancer EVO VII)-8:24,9
9. T. Vojtěch, Fanta (Peugeot 206 WRC)-8:30,8
10. Arazim, Gál (Mitsubishi Lancer EVO VII)-9:05,0

Reklama