Hlavní obsah

Kresta vede Rallye Šumava, Pech odstoupil z druhého místa

KLATOVY

Roman Kresta míří ke svému třetímu vítězství na Rallye Šumava Klatovy. Po páteční první etapě vede s více než minutovým náskokem před Pavlem Valouškem, kterému v poslední z devíti dnešních rychlostních zkoušek přepustil druhé místo Václav Pech. Vedoucí muž šampionátu byl největším Krestovým soupeřem, jako jediný dvakrát přerušil na testech lídrovu nadvládu, ale na devátém měřeném úseku musel kvůli ulomenému kolu odstoupit. Na Krestu ztrácel přitom jen 18 sekund.

Foto: BPA/Petr Frýba

Mitsubishi Lancer EVO IX Romana Kresty při Rallye Šumava.

Článek

Třetí místo patří před sobotními sedmi zkouškami Karlu Trojanovi, vedoucí trio závodí shodně ve vozech Mitsubishi Lancer EVO IX.

"Závodní tempo, které na Šumavě panovalo, bylo opravdu velmi vysoké. Musím říct, že tak rychlou tuto soutěž nepamatuji. Je to samozřejmě dané změnou termínu. Dnes se jelo na suchu, což se dříve v termínech blíž zimě nestávalo. Škoda, že Venca Pech urazil v závěru kolo, diváci se mohli zítra bavit dál naším soubojem. Ale to se stává, obzvlášť v takovém tempu," uvedl po skončení etapy Kresta.

Průběh prvního dne poznamenala řada nehod, kvůli kterým museli být hned tři zkoušky zrušeny a zbývajícím posádkám, které nestihly trať projet, byly přiřazeny náhradní časy. Těžkou havárii měl na druhém testu také zpěvák Daniel Landa, který se k závodění vrátil po více než roční pauze. Při karambolu utrpěl otřes mozku a ocitl se v péči chirurgů ve strakonické nemocnici, kde také zatím zůstane.

Rallye Šumava - po 1. etapě (neoficiální výsledky)
1. Kresta, Gross 58:53,6, 2. Valoušek, Hrůza -1:03,6, 3. Trojan, Řihák (všichni Mitsubishi Lancer EVO IX) -2:09,4, 4. Štajf, Černoch (Subaru Impreza) -2:57,5, 5. Jiří Volf, Jiří Volf -3:21,3, 6. Trněný, Pritzl (všichni Mitsubishi Lancer EVO IX) -3:28,9.

Reklama

Související témata: