Hlavní obsah

Landu odvezli v bezvědomí do nemocnice po havárii při Rallye Šumava

PRAHA/KLATOVY

Populární zpěvák Daniel Landa, který se před dvěma týdny vrátil k závodění v automobilových soutěžích, těžce havaroval při páteční první etapě Rallye Šumava. Jezdec AutoFleetCar Rally Teamu byl před převozem do strakonické nemocnice několik minut v bezvědomí, spolujezdec Jan Škaloud vyvázl z karambolu bez vážnějšího zranění.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Daniel Landa

Článek

Landa se svým Mitsubishi Lancer EVO VII vylétl ve velké rychlosti z tratě dva kilometry po startu druhé rychlostní zkoušky. „Erzeta byla poté zastavena kvůli příjezdu sanitky,“ uvedl pro Sport.cz mediální zástupce Landova týmu Petr Eliáš.

Landa byl do nemocnice převezen po 19. hodině. Zdroj obeznámený s případem Novinkám potvrdil, že není ohrožen na životě. "Je ve stabilizovaném stavu,“ uvedl zdroj bez bližšího vyjádření ke zpěvákově stavu i k tomu, co se během závodu událo.

Devětatřicetiletý hudebník se vrátil do světa rallye po téměř dvouleté pauze před dvěma týdny při Valašské rallye. Druhý podnik Mezinárodního mistrovství České republiky v okolí Valašského Meziříčí ale nedokončil. V průběhu druhé etapy totiž musel odstoupit ze 13. místa, když svůj vůz poškodil při přejezdu jednoho z mostů o ocelovou konstrukci natolik, že musel odstoupit.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.