Hlavní obsah

V Rallye Monte Carlo se přetahují Neuville a Ogier

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třetí etapa Rallye Monte Carlo se odehrála ve znamení souboje mezi bývalými vítězi Thierrym Neuvillem a Sébastienem Ogierem a před nedělním finále úvodní soutěže sezony mistrovství světa je v čele o 3,3 sekundy belgický pilot týmu Hyundai. Oba dnes předstihli dosavadního lídra a Ogierova týmového kolegu z Toyoty Elfyna Evanse, který za osminásobným mistrem světa z Francie zaostává už o více než půl minuty.

Foto: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

Ilustrační foto.

Článek

Vítěz Rallye Monte Carlo z roku 2020 Neuville a obhájce prvenství Ogier, který usiluje v domovské soutěži o jubilejní desáté vítězství, si už v pátek rozdělili všechny dílčí triumfy v rychlostních zkouškách, vicemistr světa Evans před nimi ale ještě vedení udržel. Ve třetí etapě ale britský pilot už po druhém testu přepustil první místo Neuvilleovi a později neodolal ani Ogierovi, jenž se v závěru dne ještě prostřídal s belgickým rivalem i ve vedení.

Jedno dílčí vítězství v třetím soutěžním dnu slavil i Neuvilleův týmový kolega Ott Tänak z Estonska, ale celkově už ztrácí na lídra bezmála dvě minuty. Ogier dnes jako čtvrtý pilot v historii překonal metu 700 vyhraných rychlostních zkoušek a nechal za sebou finskou legendu Juhu Kankkunena s 699 triumfy.

Neuville díky novému systému hodnocení má už nyní jistotu zisku 18 bodů, Ogierovi jich připadlo 15 a Evansovi 13. V neděli jich bude ve hře ještě maximálně 12 včetně bonusových za závěrečnou power stage. „Bylo důležité získat body, ale taky bylo potřeba udržet auto na silnici. Cítil jsem se dobře, tak jsem si pro to šel a vyplatilo se to,“ citoval Neuvillea web soutěže.

Na 19. místě je před nedělními třemi zkouškami český pilot Jan Černý. V kategorii WRC3 patří pilotovi Fordu Fiesta druhé místo.

Rallye Monte Carlo - po 3. etapě:
1. Neuville, Wydaeghe (Belg./Hyundai i20) 2:37:58,5
2. Ogier, Landais (Fr./Toyota Yaris) -3,3
3. Evans, Martin (Brit./Toyota Yaris) -34,9
4. Tänak, Järveoja (Est./Hyundai i20) -1:46,9
5. Fourmaux, Coria (Fr./Ford Puma) -2:54,0
6. Mikkelsen, Eriksen (Nor./Hyundai i20) -4:21,2
...
19. ČERNÝ, KRAJČA (ČR/Ford Fiesta) -27:54,2

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články