Hlavní obsah

Ogier vyhrál posedmé Mexickou rallye a vytvořil nový rekord soutěže

Francouz Sébastien Ogier vyhrál posedmé Mexickou rallye a vytvořil nový rekord soutěže. Po třetím dílu mistrovství světa vede průběžné pořadí, i když nejel minule ve Švédsku. Osminásobný světový šampion, který absolvuje v barvách Toyoty jen vybrané soutěže, má tříbodový náskok před Belgičanem Thierrym Neuvillem. Český jezdec Martin Prokop skončil v Mexiku jedenáctý a v kategorii WRC2 obsadil páté místo.

Foto: Profimedia.cz

Francouz Sébastien Ogier vyhrál posedmé Mexickou rallye a vytvořil nový rekord soutěže

Článek

Ogier proměnil i druhý letošní start v MS ve vítězství, když navázal na triumf v Monte Carlu. Do čela mexické soutěže se dostal v úvodu druhé etapy po odstoupení Fina Esapekky Lappiho, jenž havaroval. V závěrečný den už si devětatřicetiletý Francouz především hlídal vedení. Přesto ještě ovládl závěrečnou power stage a bonusových pět bodů mu pomohlo do čela seriálu.

Druhého Neuvillea s hyundaiem nakonec porazil o 27,5 sekundy. Třetí skončil Brit Elfyn Evans s další toyotou, který po závěrečné rychlostní zkoušce klesl za Belgičana o čtyři desetiny.

Už v Monte Carlu se Ogier postaral devátým vítězstvím o rekord soutěže. V Mexiku se dosud dělil s šesti výhrami o primát s krajanem Sébastienem Loebem.

Čtvrtý skončil úřadující mistr světa a další jezdec Toyoty Fin Kalle Rovanperä. V celkovém pořadí je třetí o bod za Neuvillem. Z prvního na čtvrté místo v MS klesl Estonec Ott Tänak, který se po vítězství ve Švédské rallye musel tentokrát spokojit vinou technických potíží v úvodu soutěže s devátou příčkou.

Mexická rallye, podnik mistrovství světa v automobilových soutěžích:
1. Ogier, Landais (Fr./Toyota Yaris) 3:16:09,4
2. Neuville, Wydaeghe (Belg./Hyundai i20) -27,5
3. Evans, Martin (Brit./Toyota Yaris) -27,9
4. Rovanperä, Halttunen (Fin./Toyota Yaris) -1:55,3
5. Sordo, Carrera (Šp./Hyundai i20) -2:58,8
6. Greensmith, Andersson (Brit., Švéd./Škoda Fabia) -12:31,5
...11. Prokop, Ernst (ČR/Ford Fiesta) -18:56,1.
Průběžné pořadí (po 3 z 13 závodů):
1. Ogier 56 b.
2. Neuville 53
3. Rovanperä 52
4. Tänak (Est./Ford Puma) 47
5. Evans 44.
Pořadí týmů:
1. Toyota 127
2. Hyundai 100
3. M-Sport/Ford 73

Reklama

Související témata: