Hlavní obsah

Pech vyhrál Agropa rallye a upevnil si vedení v seriálu sprintů

HORAŽĎOVICE (Strakonicko)

Úřadující český šampion v jednodenních automobilových soutěžích Václav Pech vyhrál šestý díl seriálu ve sprintrallye Agropa rallye Pačejov a upevnil si vedení v průběžném pořadí. Pech startující s Fordem Focus WRC porazil svého hlavního soka v boji o titul Štěpána Vojtěcha o necelých devět vteřin. Třetí místo obsadil Karel Trněný.

Foto: ewrc.cz/Daniel Porazil

Václav Pech s vozem Ford Focus WRC

Článek

Pech se usadil v čele 27. ročníku soutěže hned po startu a vypracoval si několikavteřinový náskok na Vojtěcha, který udržel až do cíle. Podařilo se mu tak ukončit sérii tří Vojtěchových vítězství v tomto závodě z minulých let a oplatil libereckému pilotovi jedoucímu s Peugeotem 206 WRC dva týdny starou porážku z Blovic.

"Štěpán ukončil moji sérii v Blovicích a já jsem chtěl zkusit udělat to samé tady. A vyšlo to," pochvaloval si Pech v rozhovoru se spolupracovníkem ČTK. K prvenství jej nasměroval nejrychlejší čas na úvodní rychlostní zkoušce. "V posledních dvou letech se ukazuje, že právě první erzeta rozhoduje soutěž a mně tentokrát vyšla," řekl Pech.

Druhý Vojtěch moc spokojen nebyl. V lepším výsledku mu zabránily i problémy s pneumatikami. Hned na začátku mu kvůli vadnému ventilku ušla jedna guma a tři měřené úseky musel jet na rezervě. "Proto jsem mírně ztrácel," uvedl Vojtěch. V odpolední části rallye se snažil útočit a výsledkem byla menší chyba a následný defekt. "Byla to daň za stíhací jízdu. To se ale stává. Letos se mi v Pačejově prostě nedařilo," dodal Vojtěch.

Pech i Vojtěch mají po šesti odjetých rallye šampionátu na kontě tři vítězství. Pech je ve výhodě, neboť ve zbývajících rallye byl druhý. Vojtěch jednou do cíle nedojel, což jej ale vzhledem k systému mistrovství nemusí moc mrzet. Dva nejhorší výsledky v sezoně 'malého' šampionátu se totiž škrtají.

Mistrovství v jednodenních soutěžích bude pokračovat sedmým dílem 3. září, kdy se uskuteční Böttcher rallye Vyškov.

Neoficiální výsledky:
1. Pech, Uhel (Ford Focus WRC) 35:34,5 min., 2. Š. Vojtěch, Ernst (Peugeot 206 WRC) -8,9, 3. Trněný, Pritzl (Škoda Octavia WRC) -2:17,7, 4. Trojan, Vodička (Škoda Octavia WRC) -2:27,0, 5. Komárek, Roupec (Mitsubishi Lancer Evo VI) -2:28,4, 6. Votava, Synáč (Mitsubishi Lancer Evo VIII) -3:07,1.

Reklama

Související témata: