Hlavní obsah

Pod hlavičkou AČR se bude nově konat rallye pro vozy s alternativním pohonem

V pátek u Jaderné elektrárny Temelín začne premiérový ročník automobilového šampionátu pro vozy s alternativním pohonem. První závod pětidílné České trophy v ecoRally se totiž uskuteční souběžně s Rallye Český Krumlov, třetím podnikem klasického mistrovství. Seriál spadající oficiálně pod Autoklub České republiky (AČR) bude ale otevřený i pro klasické a historické vozy, pojede se totiž podle pravidel rallye pravidelnosti.

Foto: @ORLENUnipetrol, Twitter

Ilustrační foto.

Článek

"Hledáme cesty, jak otevřít nebo umožnit vstup do motorsportu pro co nejširší pole fanoušků. Budoucích jezdců, závodníků. Myslím si, že ecoRally a rallye pravidelnosti je takovou cestou. Je otevřená široké veřejnosti a vedle Autoklubu ji podporuje i Mezinárodní automobilové federace," uvedl prezident AČR Jan Šťovíček na dnešní tiskové konferenci. "Myslím si, že je to budoucnost motorsportu. Otevřít ho co největšímu počtu zájemců je důležité. Je to pyramida, která končí až ve formuli 1," řekl Šťovíček.

Česká trophy bude vedle vozů s alternativním pohonem otevřená i pro historické a soudobé vozy. Historici potřebují ke startu licenci Autoklubu, pro open kategorii stačí řidičský průkaz a vůz vyrobený od roku 1997 s povolením k provozu na veřejných komunikacích.

Reklama

Související témata: