Hlavní obsah

Podmol bojuje na letním Dakaru. V Rumunsku jede sám více než tisíc kilometrů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poprvé od Dakarské rallye vyrazil Libor Podmol do další dálkové soutěže. Freestyle motokrosař se vydal na trať Baja555 v Rumunsku, kde se musí popasovat s 1500 kilometry bez asistence a také s konkurencí sedmi desítek závodníků. „Je to můj osobní letní Dakar, který odjedu zcela sám," hlásil z Rumunska Podmol. Závod zakončí sobotní etapa, která bude mít podle organizátorů 500 kilometrů.

Foto: Foto: Dan Baudyš a GoPro

Závodník Libor Podmol bojuje na "letním" Dakaru.

Článek

V minulém roce se  Podmol zodpovědně připravoval na Dakar. Na slavném závodě však havaroval už v první etapě, zlomil si dva obratle a nemohl pořádně dýchat. Zdravotní trable už jsou ale minulostí. „Jsem zcela zdravý, už jsem si nechal vytáhnout všechna železa z levé nohy, kterou jsem si na mnoha místech zlomil před několika lety," uvedl mistr světa ve freestyle motokrosu.

Důkazem budiž, že v minulých měsících skákal salta na dakarské motorce ve Vídni, společně s dalšími vybojoval 2. místo v týmovém závodě Night of the Jumps v Mnichově. Následovalo pět exhibic na českých festivalech nebo moto-srazech. Nyní už je opět v sedle motorky v dálkové soutěži.

„Beru to jako trénink na příští Dakarskou rallye, na kterou nyní sháním partnery a od této soutěže v Rumunsku začnu s větší přípravou na dálkové motorce," vyhlásil Podmol. Největší výzvou na Baja555 bude sobota, kde se pojede více než 500 kilometrů. Jedná se o nejdelší etapu ze všech evropských rallye.

V létě ho ještě čeká show v Košicích, od 18. srpna exhibice na Barum Rallye Zlín s týmem Fesh Fesh a na konci měsíce pak jeho Podmolbros HOMETOWN show, která se přímo u něj doma uskuteční 26. srpna.

Reklama

Související témata: