Hlavní obsah

Pozor, řítí se traktor! Dakarští recesisté mají po bizarní rallye nové zakázky

Klatovy

„Jede traktor, je to Zetor. Jede do hor orat brambor,“ zpívá ve svém songu Visací zámek. Dakarští závodníci Martin Macík a Jan Brabec z týmu Big Shock Racing si upravili refrén podle svého. Dotáhli svou výzvu do finále a nakonec opravdu odstartovali do dvou rychlostních zkoušek Rallye Šumava Klatovy v traktoru Valtra. Není divu, že recesisté dostali v cíli několik zakázek na provedení zemědělských prací... Reportáž o netradiční jízdě si můžete prohlédnout v přiloženém videu.

Macík s Brabcem řádili v traktoru na Rallye Šumava.Video: Big Shock Racing

 
Článek

Pilot kamionu za volantem, motocyklista jako navigátor. Jak slíbili, tak udělali. Traktor osedlali a vyrazili.

„Úplně nový zážitek, musel jsem si zvykat. Sedíš výš, ovladatelnost je jiná, rychlost omezenější. Ale skvělá zkušenost, i pro další Dakar si z tréninků v traktoru něco odnesu," usmívá se Martin Macík s poukazem, že šlo hlavně o zábavu.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Martin Macík, pilot kamionu ze závodu Rallye Dakar, jel část Rallye Šumava v traktoru Valtra, navigátorem byl Jan Brabec.

Došlo ale i na adrenalin. „Jednou jsme během jízdy na trati přerovnali balíky slámy, párkrát se pěkně praštili hlavami. A když večer začalo pršet, dost dlouho jsem hledal na SmartTouch displeji, kde se zapínají stěrače, ale nakonec jsem to našel na starém dobrém místě na páce pod volantem," směje se pilot a žaluje, že mu navigátor v kabině trochu zacláněl.

„Parádní jízda, kterou jsme podnikli hlavně pro fanoušky. A ukázalo se, že motorsport nemá hranice, fandové jsou otevření a mají rádi srandu. Dakarští závodníci mohou jet v traktoru na Rallye Šumava a všichni se výborně baví," poukazuje Jan Brabec.

Reklama

Související témata: