Hlavní obsah

Prokop skončil na Abú Zabí Desert Challenge druhý, nestačil jen na Peterhansela

Automobilový jezdec Martin Prokop obsadil druhé místo v závodě Abú Zabí Desert Challenge, který byl součástí nově vytvořeného mistrovství světa v dálkových rallye. Český pilot po pěti etapách nestačil pouze na legendárního Stéphana Peterhansela z Francie, za čtrnáctinásobným dakarským vítězem zaostal o necelých 30 minut.

Foto: Jan Kořán

Martin Prokop na Rallye Dakar 2022. Ilustrační foto

Článek

"Byl to parádní týden. S našim starým Shreckem jsme zvládli všechno přeskákat bez problémů. Je to trošku anomálie uspět s takhle starým autem. Jeli jsme sem si to jen užít, neměli jsme žádné ambice, protože je to náš oblíbený závod. Nakonec je z toho druhé místo a za námi spousta skvělých jezdců a továrních aut," uvedl Prokop na sociálních sítích.

V SAE totiž startoval se starým modelem fordu. "Je to pecka. Užili jsme si to a máme radost," dodal Prokop, kterého tradičně navigoval Viktor Chytka.

Prokop dokázal v druhém dílu MS, jehož první částí byl lednový Dakar, porazit například Sébastiena Loeba z Francie, Poláka Jakuba Przygońského nebo Katařana Násira Attíju, který letos slavnou dakarskou rallye ovládl.

V Emirátech startovali také motocyklista Martin Michek, který měl hned v úvodu technické problémy a soutěž dokončil mimo pořadí, a s kamionem Iveco Martin Macík. I jeho zastavily problémy s technikou a do cíle tak nedojel.

Pětidílný seriál MS pokračuje v závěru dubna v Kazachstánu.

Reklama