Hlavní obsah

První etapu Rallye Pačejov vyhrál Kopecký, Pech je po dvou chybách třetí

Již jistý domácí šampion Jan Kopecký zvládl nejlépe vstup do Rallye Pačejov, předposledního závodu mistrovství České republiky v automobilových soutěžích. Bývalý tovární jezdec Škody vyhrál první etapu rallye s náskokem 13 sekund před Filipem Marešem, třetí místo drží po osmi odjetých rychlostních zkouškách Václav Pech.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Pilot Jan Kopecký a navigátor Jan Hloušek během Rallye Pačejov.

Článek

Kopecký v sobotu vyhrál jen tři erzety, přesto se od druhé měřené zkoušky držel v čele. Pět dílčích vítězství si připsal Pech, který ale při obou průjezdech na testu Zadní Zborovice - Leskovice za Kopeckým výrazněji zaostal a v průběžném pořadí ztrácí na první místo 16 sekund.

"Byly to moje dvě jezdecké chybičky. Jednou jsem nedobrzdil a chcíplo mi to na ručku, takže jsme museli startovat, a při druhém průjezdu jsem věděl, že se tam dá najet čas, takže jsme se snažili snažili, až jsem se snažil moc a v poslední zatáčce před cílem jsme vycestovali po zadku ven do nějakého sadu po mokré trávě. Naštěstí jsem nic netrefil, ale nafackoval bych si," uvedl Pech pro rally videonovinky.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Pilot Václav Pech mladší a navigátor Petr Uhel.

Kopecký je s průběžným vedením spokojený, je si ale dobře vědom, že nic není rozhodnuté. "Počítám s tím, že Vašek pojede rychle dál. My se budeme snažit neudělat chybu a neztrácet. Skladba rychlostek v neděli je docela pěkná, nejdelší Čečelovice je krásná vložka mezi keři, tak doufám, že nám bude sedět," uvedl Kopecký a poukázal na více než 15 km dlouhou erzetu, kterou účastníci rallye pojedou druhý závodní den dvakrát.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Pilot Filip Mareš a navigátor Radovan Bucha při první etapě Rallye Pačejov.

Ivnelt rallye Pačejov, závod mistrovství České republiky v automobilových soutěžích - 1. etapa:
1. Kopecký, Hloušek 36:00,5
2. Mareš, Bucha (všichni Škoda Fabia Rally2 Evo) -13,4
3. Pech, Uhel (Ford Focus WRC) -16,4
4. Stříteský, Hovorka (Škoda Fabia R5) -28,2
5. Černý, Černohorský -29,1
6. Odložilík, Tureček (všichni Škoda Fabia Rally2 Evo) -59,1

Reklama

Související témata: