Hlavní obsah

Rallyeový šampionát zakončí 3-Städte rallye, elitní čeští jezdci na startu chybí

Bez již jistého mistra Jana Kopeckého i druhého muže průběžného pořadí Filipa Mareše a třetího Dominika Stříteského bude v pátek a v sobotu zakončen český šampionát v automobilových soutěžích. Osmým dílem seriálu bude 3-Städte rallye s centrem v německém Waldkirchenu, první etapa závodu se ale uskuteční na českém území. V sobotu se pojede v Německu a Rakousku.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Česká posádka Jan Kopecký a Jan Hloušek během závodu Rallye Pačejov. Ilustrační foto

Článek

Nejlepší trojice českého šampionátu dopředu avizovala, že se na 3-Städte rallye nepředstaví. Kopecký si titul zajistil již na zlínské Barum rallye, Mareš získal definitivní jistotu druhého místa na Rallye Pačejov.

Nejvýraznější českou postavou na startu tak bude Erik Cais, jenž se letos soustředil zejména na starty v mistrovství světa. Pilot vozu Ford Fiesta R5 byl letos čtvrtý ve Zlíně a díky tomu je v průběžném pořadí MČR osmý. Z první desítky pořadí jej doplní čtvrtý Adam Březík, šestý Aleš Jirásek a sedmý Karel Trojan. V Česku příležitostně závodí i Rakušan Simon Wagner, který bude mít startovní číslo 1.

Pořadatelé pro posádky připravili trať se 14 rychlostními zkouškami o celkové délce 169 km. Šest testů se v pátek uskuteční na jihozápadě Čech.

Průběžné pořadí MČR (redukovaný počet bodů):
1. Kopecký 322,5
2. Mareš (oba Škoda Fabia Rally2 Evo) 269,5
3. Stříteský 217,5
4. Březík (oba Škoda Fabia R5) 138
5. Vlček (Hyundai i20 R5) 103
6. Jirásek (Škoda Fabia R5) 96,5

Reklama

Související témata: