Hlavní obsah

Rovanperä zvýšil vedení v Portugalské rallye, Cais ulomil kolo

Aktualizováno

Mistr světa Kalle Rovanperä zvýšil ve druhé etapě vedení v Portugalské rallye a před nedělním finále má finský jezdec týmu Toyota bezmála minutový náskok před Španělem Danim Sordem. Soutěž už dopoledne skončila pro českého pilota Erika Caise, jenž ulomil kolo své Škody Fabie. "Bohužel jsme museli skončit, je to moje chyba, která se neomlouvá," litoval po karambolu Cais.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Kalle Rovanperä zvýšil ve druhé etapě vedení v Portugalské rallye Video: sntv

 
Článek

Úřadující šampion Rovanperä útočí v pátém dílu MS na první letošní vítězství a posun do čela seriálu. Aktuálně je třetí o bod za týmovými kolegy Sébastienem Ogierem, jenž nestartuje, a Elfynem Evansem, který nepokračuje po páteční nehodě.

Ve druhém dni Rovanperä vyhrál pět ze sedmi zkoušek, zbylé dvě ovládl Sordo. Jezdec stáje Hyundai před nedělními čtyřmi testy ztrácí na lídra 57,5 sekundy. Třetí je jeho týmový kolega Thierry Neuville z Belgie, který je o dalších jedenáct sekund zpět a má jen dvě k dobru oproti dalšímu pilotovi korejské automobilky Esapekkovi Lappimu z Finska.

Cais nedokončil předchozí Chorvatskou rallye, kde havaroval hned v úvodní rychlostní zkoušce. I proto plánoval v Portugalsku na tamních rozbitých tratích s množstvím kamenů jet opatrně, v době odstoupení byl průběžně čtrnáctý. Osudnou se mu stala dnešní třetí a celkově jedenáctá erzeta.

Foto: Jan Froněk

Elitní český rallyový jezdec Erik Cais nedokončil Portugalskou rallye. Během sobotního programu trefil nešťastně kámen a musel ze závodu odstoupit.

"V pravotočivé zatáčce jsem měl plně vytočená kola a bohužel jsem trefil kámen a urval kolo. Nebyl tam ani poškozený blatník, nic. Ale tím, že jsem trefil kámen kolem, tak jsem ho bohužel urval. Nevím, co k tomu více říct. Těch chyb už bylo moc, takže mě to strašně mrzí. Náš sport není jednoduchý a mnohdy je dost náročný. Doufám, že ještě ukážu, že konzistenci a dobré časy v sobě mám a napravím to," řekl Cais.

Portugalská rallye, podnik mistrovství světa v automobilových soutěžích - po 2. etapě:
1. Rovanperä, Halttunen (Fin./Toyota Yaris) 2:59:48,6
2. Sordo, Carrera (Šp./Hyundai i20) -57,5
3. Neuville, Wydaeghe (Belg./Hyundai i20) -1:08,6
4. Lappi, Ferm (Fin./Hyundai i20) -1:10,9
5. Tänak, Järveoja (Est./Ford Puma) -2:21,81
6. O. Solberg, Edmondson (Švéd., Brit./Škoda Fabia RS) -8:08,3

Reklama

Související témata: