Hlavní obsah

Světový šampionát v rallye po startu v Praze obsahuje i sedm erzet na Šumavě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tratě Středoevropské rallye, která přivede premiérově na české území mistrovství světa, dostává konkrétní podobu. Předposlední soutěž letošního šampionátu se pojede od 26. do 29. října v příhraničním trojúhelníku České republiky, Rakouska a Německa.

Foto: Jan Froněk

Elitní český rallyový jezdec Erik Cais. Ilustrační foto

Článek

Pražské Hradčanské náměstí bude ve čtvrtek 26. 10. působivou kulisou pro první dějství, kterým bude ceremoniál startu s prezentací jezdců. Hned naváže první superspeciální rychlostní zkouška, jejíž detailní umístění na území hlavního města se stále ještě dolaďuje. Ve hře jsou prostory výstaviště v Holešovicích či Letňanech.

Páteční etapa, která už zavede účastníky rallye na Šumavu, zahrnuje sedm rychlostních zkoušek s celkovými více než 130 kilometry na Vimpersku a Klatovsku. Vrcholem bude měřený test na Čínovském okruhu, z nějž se vozy vydají do servisní zóny v Klatovech „Mistrovství světa se v Česku koná historicky poprvé a jsem pyšný, že se fanouškům z celého světa můžeme pochlubit legendární tratí, kterou tu pro rally máme už desítky let," řekl Jan Šťovíček, prezident Autoklubu ČR.

Foto: FIA World Rally Championship

Fanušci MS v rallye se mohou těšit na start v Praze a sedm erzet na Šumavě.

Pro fanoušky je v oblasti Šumavy připraveno celkem 13 diváckých míst, která si mohou zakoupit v rámci jednodenní vstupenky i tzv. rally passu, což je permanentka pro celou soutěž. „Chceme přivést diváky na atraktivní místa, která budou jednoduše dostupná a v docházkové vzdálenosti do 500 metrů od parkovišť," uvedl šéf autoklubu.

„Česko je známé tím, že je tady rallye populární, umíme ji organizovat, máme fanoušky, jezdce, týmy a továrnu Škoda, která vyrábí špičková auta. Jsem rád, že bude i komu držet palce. Osobně jsem moc zvědavý na Erika Caise, přál bych si, aby se mu v Česku dařilo," doplnil Šťovíček.

Cíl Středoevropské rallye bude v neděli 29. října v německém Pasově, vozy v rámci tří etap 18 rychlostních zkoušek o celkové délce přibližně 320 kilometrů. Vstupenky na první etapu, která se celá jede na českém území, lze objednat a koupit na webu www.centraleuropeanrally.eu/cs/vstupenky.

Reklama