Hlavní obsah

Tatrovky, dakarská legenda a dvojčata v buginách. Buggyra vyrazila za fanfár filharmoniků

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dakar už volá. Sedmatřicet dní před startem soutěže se aktuálně největší český dakarský tým Tatra Buggyra ZM Racing představil fanouškům. Jako místo prezentace si vybral prostor před tradicemi opředenou budovou Rudolfina a na Tatry z výšky shlížela silueta Pražského hradu. Závodníkům pro štěstí zazněly fanfáry členů dechové sekce České filharmonie. Na reportáž se podívejte v našem videu.

Buggyra vyráží na Dakar. Tři Tatrovky, dakarská legenda a dvojčata v bugináchVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Vůbec poprvé se světu ukázala „kamufláž", v níž na start Dakaru nastoupí obě posádky Tatry Phoenix v kategorii kamionů i replika legendární Tatry Puma v klání Dakar Classic. Vedle členů posádek všech tří kamionů v samém srdci Prahy nechyběla ani dvojčata Aliyyah a Yasmeen Kolocovy, která v pouhých 18 letech čeká debut na Rallye Dakar ve speciálech Can-Am DV21 třídy T3.

Buggyře zahrálo před Rudolfinem několik členů České filharmonie. A také v Dvořákově síni při malém „soukromém koncertu" pro piloty. „Pro mě to byl největší zážitek dne. V Rudolfinu jsem nikdy nebyl a byl jsem uchvácen jeho architekturou. Je to krásné místo. Že jen pro nás hráli mistři z České filharmonie, můj dojem ještě podtrhlo," oceňuje Jaroslav Valtr.

Může za to třináctka i špatně zvolené talismany? Josef Macháček vysvětluje trable na DakaruVideo: Sport.cz, Buggyra Racing, Sport.cz

Zkušený pilot tak mohl aspoň na chvíli zahnat zklamání, že jeho syn Michal nakonec v barvách rodinného Valtr Racing teamu nepojede Dakar. „Bohužel se nám nepodařilo sehnat dostatek sponzorů, tak z projektu sešlo. Ale třeba mě už v roce 2024 nahradí za volantem Tatry v barvách Buggyry. Je totiž velmi rychlý," zasnil se Valtr senior.

Nadšený z prezentace byl i slovenský pilot Radovan Kazarka, jehož čeká první dakarský start ve spolupráci s Buggyrou. „Jsem moc rád, že jsme se mohli v Praze představit také my. Děkuju týmu, že nás vzal pod svá křídla. Dívat se na naše Tatry a za nimi vidět Pražský hrad, to byl impozantní pohled," uvedl slovenský pilot Tatry Puma. Po jeho boku usedne legendární navigátor Josef Kalina.

Buggyru čeká v úterý cesta do Francie, kde pořadatelé převezmou závodní vozy a nalodí je na trajekt plující do Saúdské Arábie, druhá část týmu se pak připojí rovnou v Saúdské Arábii po dokončení prosincové rallye v Dubaji.

Reklama