Hlavní obsah

Trable na Dakaru? Třináctka Macháčka zradila, podcenil i magii talismanů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sošku beduína si na rozdíl od loňska domů nepřivezl. Josef Macháček si připsal již šestnáctý start na Rallye Dakar, držel se v první desítce, ale kvůli trablům v předposlední etapě nakonec s buginou a navigátorem Pavlem Vyoralem obsadil konečné 22. místo v kategorii lehkých prototypů. Čtyřiašedesátiletý pilot týmu Buggyra ZM Racing však má stále dost energie na další dobrodružství. „Hned teď bych mohl zase vyrazit,“ ujistil šestinásobný dakarský šampion po příletu domů. Více se dozvíte v přiložené reportáži.

Může za to třináctka i špatně zvolené talismany? Josef Macháček vysvětluje trable na Dakaru.Video: Sport.cz, Buggyra Racing, Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Dlouho se držel. Když mu však odešla hřídel kardanu a jel pouze na dvě hnaná kola, bylo mu jasné, že šance na umístění v první desítce vzala za své.

Vedle technických problémů našel i jiné. „Udělali jsme jednu obrovskou chybu. Talismany, které jsme měli loni, jsme si přivezli i letos. Pravděpodobně už byly unavené a všechno nám daly v roce 2021. Na letošek už síla štěstí nebyla,“ culí se Josef Macháček s nadhledem sobě vlastním.

„Navíc se osudná etapa jela třináctého. Myslel jsem si, že bude šťastná, když jsem se třináctého narodil. Nebyla... Ba ne, byla prostě náročná, o talismany šlo v širším kontextu,“ usmívá se.

Ještě před odletem do Džiddy avizoval, že se s Dakarem letos částečným způsobem loučí. Podobně však vyhrožoval už několikrát.

„Tříletá smlouva s Buggyrou mi v březnu končí. Bude záležet na šéfovi týmu Martinu Kolocovi, jaké rozhodnutí udělá,“ předesílá.

Netají však, že další Dakar by si střihl klidně hned. „Jsem překvapený, kde vůbec beru energii, zvlášť po osudné etapě, že se cítím úplně v pořádku. Fyzicky i psychicky. Jsem naprosto připravený,“ ujišťuje Macháček.

Více už v našem videu.

Reklama

Související témata: