Hlavní obsah

Tragédie! Havárii při závodech na Slovensku nepřežil český navigátor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Smutná zpráva zasáhla svět motoristického sportu. Vůz Peugeot 208 české posádky narazil v sobotu při závodech na Slovensku do svodidel a 63letý navigátor na místě zahynul. Nehodu nepřežil dlouholetý závodník i funkcionář Rudolf Kouřil, který byl například ředitelem Rallye Hustopeče nebo Valašské rallye, na slovenském okruhu startoval v posádce s René Dohnalem. Informace zveřejnila jako první slovenská policie na sociální síti.

Foto: instagram Reného Dohnala

Při tragické nehodě na první rychlostní zkoušce Rallye Slovakia ring zemřel český navigátor Rudolf Kouřil. Dlouholetý závodník i funkcionář, který byl například ředitelem Rallye Hustopeče nebo Valašské rallye, na slovenském okruhu startoval v posádce s René Dohnalem.

Článek

"Náš sport si bohužel občas vybírá kruté oběti. Dnes nás opustil Rudolf Kouřil. Zkušený spolujezdec, klíčový činovník našeho rallysportu a hlavně skvělý člověk. Bude nám moc a moc chybět. Čest Rudově památce," uvedl prezident Autoklubu České republiky Jan Šťovíček na sociálních sítích.

Vůz řídil 30letý řidič a při jízdě na závodním okruhu z neznámých příčin narazil do betonových svodidel. „Spolujezdec zemřel na místě, řidič byl převezen do nemocnice," uvedla policie.

K havárii došlo v úvodním závodě sezóny OMV MaxxMotion Rally na Slovakiaringu v obci Orechová Potôň v okresu Dunajská Streda.

Závody byly po nehodě zrušeny. „Po konzultaci s vedením slovenské asociace motoristického sportu jsme se rozhodli závody zrušit," uvedl organizátoři. Přesně příčiny tragické havárie slovenská policie prověřuje.

Reklama

Související témata: