Hlavní obsah

Tým Hyundai bude v Chorvatské rallye závodit na Breenovu počest

Tým Hyundai nasadí tento týden do Chorvatské rallye jen dva vozy, a to ve speciálních barvách, aby uctil památku Craiga Breena. Irský jezdec zemřel minulý týden při havárii během testování právě na čtvrtý díl mistrovství světa v automobilových soutěžích. Zástupci týmu s ohledem na tragédii zvažovali, že závod v Chorvatsku vynechají, po poradě s rodinou se ale nakonec rozhodli na Breenovu počest nastoupit. Vedení seriálu MS oznámilo, že do konce sezony vyřadí jeho startovní číslo 42.

Irský automobilový závodník Craig Breen se zabil při nehodě v ChorvatskuVideo: Reuters

 
Článek

"Z reakcí všech, kteří Craiga dobře znali, bylo jasné, že účast by byla tím nejlepším způsobem, jak uctít jeho památku. Konzultovali jsme to s jeho rodinou a oni tento postup podpořili," uvedl šéf týmu Hyundai Cyril Abiteboul.

Třetí vůz, v němž měl v Chorvatsku absolvovat svůj druhý start v sezoně mistrovství světa právě Breen, Hyundai z piety nenasadí. "V této rallye budeme soutěžit v první řadě proto, abychom uctili Craiga a jeho neuvěřitelný život a talent. Craig byl hrdý Ir a vášnivý zástupce irské rallyeové komunity, takže naše barvy budou na jeho památku reprezentovat barvy irské vlajky," dodal k chystanému designu vozů, v nichž nastoupí Belgičan Thierry Neuville a Fin Esapekka Lappi.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Hyundai Motorsport (@hmsgofficial)

Třiatřicetiletý Breen, jenž při svém prvním startu v této sezoně vybojoval v únorové Švédské rallye druhé místo, nepřežil minulý týden havárii, při níž podle chorvatské policie vyletěl s vozem ze silnice a narazil do dřevěného plotu. Spolujezdec James Fulton vyvázl z nehody bez zranění.

Reklama

Související témata: