Hlavní obsah

V barvách Buggyry pojede na Dakaru s buggynou i Saíf ze Saúdské Arábie

Tým Buggyra ZM Racing bude mít v lednu na startu Rallye Dakar nakonec čtyři zástupce. Necelý měsíc před startem slavné soutěže představitelé české stáje oznámili, že se dohodli na spolupráci se Sálihem Saífem ze Saúdské Arábie, který se představí s buggynou Can-Am v kategorii lehkých prototypů. Saíf tak doplní Josefa Macháčka, vedle toho Buggyra nasadí dva kamiony Tatra. Jeden bude řídit Chilan Ignacio Casale a druhý Téo Calvet z Francie.

Foto: Buggyra media

Buggina Can-Am s Josefem Macháčkem. Archivní foto

Článek

"V Saúdské Arábii se stává Dakar tak trochu modlou, na evropské poměry velmi dlouhé testování v regionu pochopitelně neušlo médiím ani konkurenci," uvedl ředitel týmové komunikace Jan Kalivoda.

Buggyra se navíc nedávno představila na místní Hail rallye, kde se na spolupráci s novým členem dohodla. "Budeme sice obhajovat na Dakaru vítězství, nicméně úspěch není v jednotlivci, ale v dobré týmové strategii. Sálih loni vyhrál etapu a zná místní prostředí nejlépe. Hlavní roli sehrál fakt, že všichni máme jeden cíl - vyhrávat," řekl šéf týmu Martin Koloc s tím, že se na zrodu spolupráce podílel i trojnásobný dakarský vítěz Násir Attíja z Kataru.

Saífa čeká třetí start na věhlasné rallye, jeho maximem je 12. místo z loňska. "Stal jsem se součástí ambiciózního týmu, který v lednu Dakar vyhrál, což hovoří za všechny komentáře, a co je nejdůležitější, hodlá vyhrávat i nadále. Velký dojem na mě udělalo fungování Buggyry na Hail rallye. Věřím, že s Josefem vytvoříme velmi silný tým," dodal Saíf.

Reklama