Hlavní obsah

V úvodní erzetě Portugalské rallye byl nejrychlejší Solberg

FARO

Norský jezdec Henning Solberg s fordem ve čtvrtek vyhrál večerní diváckou erzetu, která zahájila Portugalskou rallye, čtvrtý podnik letošní sezony mistrovství světa v automobilových soutěžích. O jedinou desetinu sekundy zaostal Daniel Sordó s citroënem, další desetinu za ním skončil Mikko Hirvonen s fordem. Suverénní lídr šampionátu Sébastien Loeb je čtvrtý.

Článek

Jezdce čeká v pátek, sobotu a neděli dalších 17 rychlostních zkoušek. O body do šampionátu produkčních vozů bojují také posádky Martina Prokopa a Martina Semeráda. Nejlépe z Čechů se dnes vedlo Josefu Petákovi, který na citroënu C2 S1600 zajel třiadvacátý čas.

Úvod rallye zastínila nehoda domácího Bernada Sousy, jenž sjel z trati a silně poškodil svůj Fiat Punto. Jeho spolujezdec si navíc poranil rameno.

Portugalská rallye - po úvodní supererzetě
1. H. Solberg, Menkerud (Nor./Ford Focus) 2:09,6, 2. Sordo, Marti (Šp./Citroën C4) -0,1, 3. Hirvonen, Lehtinen (Fin./Ford Focus) -0,2, 4. Loeb, Elena (Fr., Monako/Citroën C4) -1,3, 5. Latvala, Anttila (Fin./Ford Focus) -2,9, 6. Grönholm, Rautiainen (Fin./Subaru Impreza) -4,5, ...23. Peták, Benešová (ČR/Citroën C2 S1600) -13,1, 30. Prokop, Tománek (ČR/Mitsubishi Lancer) -14,5, 35. Semerád, Ceplecha (ČR/Mitsubishi Lancer) -15,9.

Reklama

Související témata: