Hlavní obsah

Vlítnout do nich a nakopat jim kuličky! Věčný smolař Michek si troufá

Během posledního ročníku slavné rallye zazářil. Loni v létě přitom málem zemřel, hrozila mu transplantace. Během závodu prodělal jaterní kolaps. Nakonec ze všeho vyvázl bez následků. Pak český motokrosař Martin Michek strávil Vánoce sám v karavanu a na Dakaru obsadil skvělé desáté místo. Výsledek ho zavazuje, ale troufá si. „Chci do nich vlítnout a nakopat jim kuličky!“ vzkazuje konkurenci z továrních týmů. Na reportáž se podívejte v přiloženém videu.

Na Dakaru do nich chci vlítnout a nakopat jim kuličky, vzkazuje Martin Michek jezdcům továrních týmůVideo: Sport.cz

 
Článek

Poučil se z loňska. Těsně před odletem na Dakar přišel o možnost trávit vzácné chvíle s rodinou. Manželka měla koronavirus, a tak Martin Michek nejkrásnější svátky strávil osamocen v karavanu.

„Už je to hodně v bublině. Moc se nestýkám s lidmi, jenom se snažím cvičit s trenérem ve fitku, ale v hodinách, kdy tam nikdo jiný není. Omezil jsem už styk i s rodinou. Doufám, že Vánoce neprožiju v karavanu jako loni, jenom se synem a manželkou. Rodina to chápe, že chci odjet na Dakar. Určil jsem sám sobě pravidla. Úplně maximálně, co budu moct minimalizovat. Vánoce dooslavíme, až přijedu z Dakaru," usmívá se závodník týmu Moto Racing Group, který si další start musel doma prosadit...

Motocyklista Martin Michek je bojovník. Věří, že si Dakar doma prosadí a opět zazáříVideo: Sport.cz

Posledně dojel desátý, přesto chce předjet sám sebe. Číslo deset se žlutým podkladem pro elitního závodníka je samozřejmě velkým závazkem.

Jeho týmový kolega Milan Engel má před sebou premiéru v kategorii motocyklistů bez asistence. Měl na začátku října nepříjemný pád v Maroku a zlomil si klíční kost. „Dva měsíce jsem se soustředil jen na léčbu a už v posilovně zvedám těžké činky. Připravím se, ale ve druhé polovině Dakaru to bude znát. Únava se naskládá, Doufám, že se mi vyhnou mechanické závady a uspěju," přeje si Engel, jenž skončil letos osmnáctý.

Více už v našem videu.

Reklama

Související témata: