Hlavní obsah

Vysušení, vylovení, odbahnění. Rakušané utopili při rallye auto jak filmový Koudelka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podle dostupných zpráv i natočeného videa to z hlediska zdraví posádky dopadlo dobře, tak tu nehodu lze vzít s menším odlehčením. Při Jänner rallye v Rakousku, která se odehrává jen kousek od českých hranic, utopili v neděli domácí závodníci Johannes Keferböck – Ilka Minorová svou závodní škodovku v požární nádrži.

Foto: Profimedia.cz

Posádka Johannes Keferböck – Ilka Minorová se svou Škodou Fabia na snímku z dubna 2013

Článek

Keferböck je zkušený 51letý pilot, který se účastní i závodů světového šampionátu. Ilka Minorová zase zkušená navigátorka, která před lety absolvovala dakarskou rallye po boku Martina Prokopa. Jenže i mistři svého oboru se někdy utnou.

Při nedělní erzetě nezvládli na zasněženém a zřejmě zledovatělém sjezdu levotočivou zatáčku a po smyku skončili v místní požární nádrži.

Jak dokazuje video, tak okamžitě k nim běželi pořadatelé a diváci, ale během pár vteřin byli jezdec i navigátorka venku z potopeného auta.

„Etapa musela být přerušena, protože Keferböck spektakulárně potopil svou Škodu Fabia do přilehlé požární nádrže. Vítěz Jänner rallye z roku 2018 a jeho spolujezdkyně dokázali vůz opustit vlastní silou,“ píše se také na oficiálních stránkách soutěže.

Za chybou může stát fakt, že v noci na neděli hodně nasněžilo a změnily se tak významně předchozí podmínky. Čechům se ale dost možná vybavil film Jáchyme, hoď ho do stroje, který běžel zrovna v sobotu večer, kde nešťastník František Koudelka utopil pár kousků.

Kdo ví, když se jede u českých hranic, jestli ho náhodou nenaladili i nešťastní Rakušané.

Reklama

Související témata: