Hlavní obsah

Záda bolí, Šoltys nebude po nehodě pokračovat v Rallye Dakar

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Pilot kamionu Iveco Martin Šoltys nebude po nehodě v 6. etapě pokračovat v Rallye Dakar. Tým Big Shock Racing, jehož barvy na slavné soutěži hájí, na sociálních sítích oznámil, že posádka do rallye po sobotním volném dnu již v neděli nenastoupí.

Foto: Big Shock Racing

Martin Šoltys na trati Dakaru.

Článek

Konečné rozhodnutí. Poté, co posádka Martina Šoltyse nedokončila 5. a 6. etapu, ve které musela zasahovat také helikoptéra zdravotníků, padlo rozhodnutí, že Martin Šoltys, Roman Krejčí a Jakub Jiřinec nebudou dál pokračovat v soutěži. Bolest zad nedovoluje pilotovi pokračovat.

"Bohužel po nedokončení 5. a 6. etapy, v které dokonce musela zasahovat zdravotní helikoptéra, padlo rozhodnutí, že posádka nebude dál pokračovat v soutěži. Martin Šoltys je v pořádku, nemá však smysl riskovat tvrdou jízdu s bolavě naraženými zády," uvedli zástupci týmu.

Šoltyse ve čtvrtek přibrzdily technické problémy a v pátek měl nehodu, kdy po nárazu do protisvahu poškodil přední kola a nemohl pokračovat. "Velká rána, skočili jsme a zaryli se předkem. Ránu odneslo auto a moje záda. Když jsme vylezli a začali auto rozebírat, záda bolela čím dál víc a po dohodě s posádkou jsme zavolali helikoptéru," popisuje Šoltys.

Foto: Big Shock Racing

Jeden za všechny a všichni za jednoho... Posádky Macíkova a Šoltysova kamionu.

Podle prvních vyšetření je zdravotně v pořádku, nemá však smysl riskovat tvrdou jízdu s bolavě naraženými zády. Zdraví všech členů týmu je na prvním místě.

„Je to tak. Ještě v pátek večer jsem byl v bivaku na rentgenu a místní doktor mě vyslal na CT do nemocnice. Podle vyšetření není nic zlomeného, ale mám velké otoky. Záda bolí, jinak jsem v pořádku. To je Dakar. Závod pro mě končí, ale můžu říct, že jsem si ho v novém týmu, i přes všechny těžkosti, užil," říká Šoltys.

Podle prvních vyšetření má záda zřejmě naražená, tým nyní řeší rychlý přesun do Česka, kde absolvuje další vyšetření.

V pátek večer už mechanici do bivaku přivezli opraveného Arnošta, Šoltysův kamion, který bude v Saúdské Arábii zůstávat a následně pokračovat na březnový závod Světového poháru Rally-Raid Championship 2022 v Abú Dhabí.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články