Hlavní obsah

Zranění a nemoc připravily Calveta o start na Dakaru v barvách Buggyry

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poraněné zápěstí a nemoc covid-19 připravily francouzského závodníka Téa Calveta o start na Rallye Dakar v barvách českého týmu Buggyra ZM Racing. Dvacetiletý Calvet, který se jinak věnuje okruhovým závodům tahačů, měl startovat s kamionem Tatra. Ignacio Casale se tak bude muset obejít bez týmového kolegy.

Foto: Buggyra media

Téo Calvet byl na svůj první Dakar připraven...

Článek
Fotogalerie

Pouhý týden před startem závodu musí vedení týmu řešit nepříjemnou situaci. Téo Calvet si účast na Dakaru vybojoval úspěšným testováním a třetím místem na prosincové Rallye Hail International, když při své premiéře v kategorii kamiónů dokonce vyhrál první etapu. „Řešili jsme spolu nějaké úpravy na autě, moc se na Dakar těšil. Na druhou stranu, je to mladý kluk a věřím, že šanci využije příště. Teď ho to ale hodně mrzí," líčí David Vršecký, šéfkonstruktér Buggyry.

"Před Vánocemi upadl při běhání v lese a vážně si poranil zápěstí. Vzhledem k charakteru zranění ruky padl návrh na speciální ortézu. Téo by do toho samozřejmě šel, nicméně aby toho nebylo málo, nakonec se stejně nakazil covidem a leží v horečkách. Je mi Téa líto, ale tak to někdy chodí," avizuje šéf týmu Martin Koloc v tiskové zprávě.

Foto: Buggyra media

Téo Calvet (číslo 20) během úvodního podniku ME tahačů na Hungaroringu.

Koronovarius pak zhatil i plán v podobě Calvetovy účasti v roli pozorovatele. „Je to škoda a velká smůla. Téo byl odhodlaný jet na Dakar za každou cenu, aby byl týmu jakkoliv nápomocen. Nedá se nic dělat, život jde dál. Hlavně ať se brzy uzdraví a nám nezbývá, než doufat, že jsme si porci smůly vybrali ještě před Dakarem," přeje si Jan Kalivoda, ředitel komunikace Buggyry.

O Calvetově startu informovali představitelé Buggyry v závěru listopadu po úspěšném testování francouzského jezdce. Na pozici týmové dvojky měl doplnit Chilana Ignacia Casaleho. Buggyra na Dakaru nasadí tři posádky, Casaleho tatru doplní Josef Macháček a Sálih Saíf ze Saúdské Arábie, kteří se představí v kategorii buggin.

Rallye Dakar odstartuje prologem 1. ledna.

Reklama

Související témata: