Hlavní obsah

Sainz a Pérez se jako první piloti F1 nechali v Bahrajnu očkovat

Sáchir

Sergio Pérez z Red Bullu a Carlos Sainz z Ferrari jako první piloti formule 1 oznámili, že se v Bahrajnu nechali očkovat proti koronaviru. Oba jezdci využili nabídky tamní vlády v průběhu testů na novou sezonu, které dnes na okruhu v Sáchiru začaly.

Foto: Hamad I Mohammed, Reuters

Carlos Sainz z Ferrari byl mezi prvními piloty formule 1, kteří se v Bahrajnu nechali očkovat proti koronaviru. Využil nabídky tamní vlády v průběhu testů na novou sezonu, které dnes na okruhu v Sáchiru začaly.

Článek

Bahrajn kromě třídenních testů bude příští týden hostit také úvodní závod nového ročníku a všem stájím i dalším zaměstnancům formule 1 nabídl vakcínu Pfizer. Týmy ponechaly volbu na zaměstnancích, zatímco vedení šampionátu oznámilo, že nechce s očkováním předbíhat více ohrožené skupiny lidí.

"Dostali jsme nabídku a já jsem ji využil," citovala agentura Reuters jednatřicetiletého Péreze. Bývalý pilot stáje Racing Point (nyní Aston Martin) se v minulém ročníku jako první jezdec nakazil koronavirem. Mexičan kvůli tomu zmeškal oba závody na okruhu v Silverstonu.

Očkování využil i Sainz, stejně jako většina členů týmu Ferrari, protože v Itálii vakcinace probíhá pomalu. "Myslím, že to byl dobrý nápad. A děkuji bahrajnské vládě, že nabídla vakcínu tolika lidem, kteří musí cestovat po světě," prohlásil šestadvacetiletý Španěl.

Reklama

Související témata: