Hlavní obsah

Český jezdec Staněk skončil v závěrečném sprintu F2 v Abú Zabí dvanáctý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Český závodník Roman Staněk skončil v závěrečném sprintu sezony formule 2 v Abú Zabí na dvanáctém místě. Devatenáctiletý jezdec týmu Trident si oproti startu polepšil o tři příčky, na bodovanou osmičku mu chybělo více než šest sekund. Na okruhu Yas Marina zvítězil Dán Frederik Vesti z týmu Prema, který se před nedělním hlavním závodem udržel v boji o mistrovský titul.

Foto: Profimedia.cz

Český závodník Roman Staněk.

Článek

Start devatenáctiletého Staňka byl v minulých měsících kvůli finančním potížím ohrožen. Rodák z Valašského Meziříčí přesto do závodů v Abú Zabí nastoupil. Po páteční patnácté příčce v kvalifikaci se ve sprintu propracoval lehce vpřed, další body v sezoně ale nepřidal. V pořadí šampionátu je dál osmnáctý s patnácti body.

Vítězný Vesti navázal na předchozí triumf ze sprintu v Monze a díky nejrychlejšímu kolu získal maximální počet 11 bodů. Před závěrečným závodem se přiblížil z druhého místa k lídrovi šampionátu Francouzi Théu Pourchaireovi na rozdíl 16 bodů. Pourchaire dnes dojel po startu ze čtrnácté příčky sedmý.

Závěrečný závod šampionátu vozů formule 2 v Abú Zabí - sprint:
1. Vesti (Dán./PREMA) 42:24,624
2. Fittipaldi (Braz./Rodin Carlin) -3,893
3. Verschoor (Niz./Van Amersfoort Racing) -6,310
...12. STANĚK (ČR/Trident) -22,690
Průběžné pořadí:
1. Pouchaire (Fr./ART) 193
2. Vesti 177
3. Iwasa (Jap./DAMS) 153
...18. STANĚK 15

Reklama

Související témata: