Hlavní obsah

Tragédie v českém motorsportu. Při nehodě v tréninku zemřel šestnáctiletý talent Gurecký

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Český motorsport zdrtila velká tragédie. Po vážné nehodě zemřel při tréninku šestnáctiletý motocyklový závodník Jakub Gurecký. Odborníky byl považován za největší současný talent a už za dva měsíce měl vstoupit do prestižního šampionátu Red Bull Rookies Cup, který je odrazovým můstkem do světa MotoGP.

Foto: Autoklub ČR

Jakub Gurecký

Článek

Podle informací serveru Motormix.cz trénoval Gurecký v uzavřené hale na Slovensku a po nárazu do pevné překážky zemřel na místě. "Kamarádi, byl jsem tady s vámi hrozně rád, moc jsem si to užil, i když to bylo jen krátce, pouhých 16 let. Sny, které jsem měl, se mi podařily splnit. Mějte se krásně a někdy si na mě vzpomeňte," objevilo se v úterý na jeho Instagramu.

Gurecký jezdecky vyrostl v minibikové akademii na Masarykově okruhu v Brně. S motorkami začínal v šesti letech a poslední dva roky závodil v seriálu Northern Talent Cup, který je určen pro nadějné jezdce ze severní a střední Evropy. Loňskou sezonu dokonce i díky čtyřem triumfům vyhrál a především si vybojoval účast v seriálu Red Bull Rookies Cup, šampionátu talentů, který je součástí vybraných závodů MotoGP.

Startu v něm už se ale bohužel nedožil.

"Odpočívej v pokoji, kamaráde. Nechce se mi tomu věřit, nemám slov. Upřímnou soustrast rodině a blízkým. Snad jsi na lepším místě. Nezapomeneme," napsal na Instagramu Gureckého kamarád i kolega Filip Řeháček.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.