Hlavní obsah

Úvod sajdkárkrosového MS ovládli Vanluchene a Bax, dařilo se i Čermákovi

Jinín (Strakonicko)

Belgicko-nizozemská posádka Marvin Vanluchene, Robbie Bax ovládla první závod mistrovství světa v sajdkárkrosu, který se konal v Jiníně u Strakonic. Vanluchene s Baxem vyhráli dvě ze tří jízd a jednou byli druzí, celkově tak nasbírali 72 bodů a mají v čele náskok tří bodů před nizozemsko-českou dvojicí Julian Veldman, Ondřej Čermák. Posádka s českým spolujezdcem jako jediná dokázala celkové vítěze porazit, v dalších jízdách obsadila druhé místo.

Foto: www.matejovsky.cz

Ilustrační foto

Článek

"Užívali jsme si doslova každou zatáčku, každý výjezd. Po ranním dešti byla trať rozmoklá, ale s pevným podkladem, bylo složité hledat nejrychlejší stopu. Julian je ještě mladý jezdec a stále se učí. Bylo to znát v poslední třetí jízdě víkendu, kde jsme prostě na zkušeného Vanluchena neměli. Ale co si víc přát? Domácí závod – třikrát stupně vítězů – jedno vítězství a průběžně druhé místo. Fantazie," radoval se Čermák, který se svým parťákem ovládl dnešní první jízdu.

Mezinárodní motocyklová federace s promotérem seriálu po odloženém startu sezony upravila formát závodů a nově se jezdí tři bodované jízdy. "Samozřejmě že je znát, že jedeme o jízdu navíc. V poslední už bylo na všech vidět, že jim dochází síly, proto nebylo tolik soubojů jako ve druhé jízdě, ale konečně po pauze závodíme a atmosféra tady byla fantastická. Úžasný víkend a už se těšíme na další závody a na vyvrcholení v říjnu v Kramolíně. Uděláme vše pro to, abychom tenhle výsledek zopakovali nebo dokonce vylepšili," dodal Čermák.

Druhý díl MS je na programu v polovině září v nizozemském Ossu. Čtyřdílný šampionát vyvrcholí 9. a 10. října v Kramolíně.

První závod mistrovství světa v sajdkárkrosu v Jiníně:
2. jízda
1. Veldman, Čermák (Niz., ČR/CPD Mega)
2. Vanluchene, R. Bax (Belg., Niz./VMC-Zabel)
3. E. Bax, Musset (Niz., Fr./WSP Zabel)
...8. J. Boukal, P. Boukal (ČR/WSP Zabel), 10. Černý, Chopin (ČR, Fr./WSP Jawa), 16. Žižlavský, Hanulík (ČR/WSP Mega), 17. Polívka, Rota (ČR/VMC-Zabel), 20. L. Peč, V. Peč (ČR/WSP KTM).
3. jízda:
1. Vanluchene, R. Bax,
2. Veldman, Čermák
3. Varik, Kunnas (Est. Fin./WSP Husqvarna)
...7. J. Boukal, P. Boukal, 12. Černý, Chopin, 18. Polívka, Rota.
Celkově:
1. Vanluchene, R. Bax 72
2. Veldman, Čermák 69
3. E. Bax, Musset 58
...7. J. Boukal, P. Boukal 39, 8. Černý, Chopin 38, 21. Polívka, Rota 8, 22. Žižlavský, Hanulík 5, 25. L. Peč, V. Peč 1.

Reklama