Hlavní obsah

VIDEO: Parádní kousek se sněžným skútrem. Lavalee skočil nový rekord

SAN DIEGO

Parádní kaskadérský kousek předvedl o silvestrovské noci bývalý medailista z X Games Levi Lavallee, jenž překonal rekord ve skoku na sněžném skútru. Takhle daleko s tímto strojem nikdo před ním neletěl.

Foto: Reuters

Rekordní skoky na sněhu

Článek

Lavalleeho při skoku doprovázel jiný medailista z X Games Robbie Maddison, jenž simultánně skočil na motokrosové motorce u příležitosti každoroční akce Red Bull New Years Eve No Limits' event.

Závodníci se ke svým pokusům rozjeli po dvou rampách vedle sebe a Levallee přistál se svým skútrem na zemi po 125 metrech, čímž stanovil nový rekord. Maddison letěl 115 metrů a o čtyři metry mu tak nevyšel útok na rekord v letu s motokrosovou motorkou.

Lavalee dosáhl před svým pokusem nájezdové rychlosti 160 km/h. Ke svému kousku použil sněhový skútr upravený i pro jízdu mimo sníh. S ním překonal svůj vlastní rekord z roku 2010, tehdy se však při odvážném skoku vážně zranil.

„Jsem teď nadšený, jak jen člověk může být. Bezpečně jsem přistál po skoku dlouhém více než 400 stop,“ radoval se úspěšný rekordman.

Reklama

Související témata: